Yardımların bulunduğu tırların Halep’e uğurlanması nedeniyle Eyüp İHH önünde bir program düzenlendi. Kar yağışı altında düzenlenen programa Başkan Remzi Aydın’ın yanı sıra AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, İHH Eyüp İlçe Temsilciliği Başkanı Halil Şengün, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Başkan Remzi Aydın programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Suriye'de kan akmaya devam ederken dünya sığınmacıların dramına sessiz kalmaya devam ediyor. Suriye’de dünyanın gözü önünde bir katliam gerçekleştiriliyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Bu drama sessiz kalmadık ve “Halep İçin İyiliğe Yol Aç" sloganı ile başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağışları Halep’e ulaştırıyoruz.”

"HALEP İÇİN KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ"

Başkan Remzi Aydın, ayrıca AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Türk Kızılayı’nın koordinasyonunda Eyüp Belediyesinin de katılımıyla başlatılan “Halep İçin Kardeşlik Seferberliği” kampanyasında toplanan yardımları taşıyan tırların Halep’e uğurlanması için düzenlenen törene de katıldı.

Maltepe Miting Alanı'nda düzenlenen törene, Başbakan Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kampanyada toplanan kışlık giysi, battaniye, gıda paketi, hijyen malzemeleri, çocuk bezi, oyuncak, yatak ve ısıtıcı gibi yardımlarla dolu 221 tır törenin ardından dualarla Halep’e uğurlandı.