Cumhuriyet Gazetesi İlayda Kaya ile bir röportaj gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu, İstanbul’da tek kadın belediye başkan adayı olarak Eyüpsultan’da yarışacak. Seçilmesi halinde katılımcı bir model olarak ilçedeki muhtarların bir belediye başkan yardımcısı gibi çalışacağını belirtti. 

Bilenoğlu, “Bu ilçede bize en iyi geri bildirimi verecek kişiler muhtarlar. Muhtarlık masalarıyla onları birer belediye başkan yardımcısı gibi kullanarak Eyüpsultanlıların sorunlarını çözeceğiz. Ayrıca dernek masaları ve kent konseyleri ile bu işleyişi de takip edeceğiz” dedi.

Eyüpsultan’da, özellikle kadınların ve çocukların sorunlarını çözmek ve onların mutluluğu için çalışacağını söyleyen Bilenoğlu, “Kadınların gelip bana sorunlarını anlatmalarını istiyorum. Kadınların belediyelere istedikleri gibi girip çıkmalarını, yanımda olmalarını istiyorum. Bu sebeple kadınların gücünden yararlanmak istiyorum” diye konuştu. Bugün saat 15.00’te Grand Haliç Toplantı Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenleyecek olan Emel Bilenoğlu, Cumhuriyet’in sorularına şu yanıtları verdi:

Eyüpsultan’dan aday oldunuz. Bir kadın aday olarak neler yapıyorsunuz? 
Burası hep mütedeyyin kesimlerin yaşadığı yer olarak anılır ama aslında daha önceleri İstanbul’un kültür ve sanat merkeziydi. Türkan Şoray, Lale Belkıs gibi çok önemli sanatçılar burada yaşadı. Eyüpsultan bizim açımızdan inanç turizminin canlanması gerektiğini düşündüğümüz bir ilçe. Çok farklı inanç kesiminden insanlar yaşıyor. Ben ilçeyi bir alt veya sınıf içerisine koymak istemiyorum. Seçilirsem bir kadın belediye başkanı olarak hiç kimseyi ayırmayacağız. Ne inancıyla ne fikriyle işimiz olmaz. Bizim görevimiz insanlara hizmet etmek. Bu ayrı gayrılıktan bıktık. Biz Eyüpsultan’da, İstanbul’un merkezinde samimiyet oluşturmak istiyoruz. Bu sebeple beni de aralarına alacaklarından eminim.

Kreş ve spor vazgeçilmezimiz

Eyüpsultan’a dair hayalleriniz neler?
Her şeyden önce çocuk ve kadınların daha mutlu olduğu bir Eyüpsultan istiyorum. Daha eşit bir ilçe ihtiyacımız var. Her yer gerileşmeye başladı. Park alanlarını bırakın toplanma alanları bile yok. Her yer beton. Kentsel dönüşüm ve bununla alakalı çalışmalar olarak her mahallede ayrı sorunlar var. Tapu mülkiyet sorunlarından dolayı insanların huzurları kaçmış durumda. Bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız. Benim en büyük hayalim; Haliç sahilinde mutlu şekilde yürüyen, gülen gözler görmek. Bizim burada söylemek istediğimiz asıl şey Eyüpsultan’da insanların yüzünü güldürmek ekonomik koşullarını daha iyi noktaya getirmek, sanatsal ve kültürel anlamda yukarı çıkarmak. Kimsenin rahatını bozmakdan onların rahat yaşayabilecekleri bir ilçe yaratmak. Ayrıca Eyüpsultan Camisi ve türbesi ve diğer tarihi mekânlar çok önemli. Bir mahallenin arkasında kalmış değerleri muhakkak insanların görmesi ve bilmesi gerektiğine inanıyorum. İlçeye biraz butik oteller de ekleyerek, insanları buraya davet ederek çok güzel turlarla ilçeyi canlandırmak istiyoruz.

Peki toplumda pozitif ayrımcılık konusunda somut olarak çocuklar, engelliler ve kadınlar için neler yapacaksınız? 
Büyük mahallelerden başlamak üzere her mahalleye kreş açacağız. Açtığımız kreşlere bizim belediyemizin uyguladığı mümkün olduğu kadar yabancı dil eğitim veren, ebeveylerinlerin çocuklarını kontrol edebilecekleri çok düzgün kreşler olacak. Ayrıca çocukların gelişimi için spora önem vereceğiz. Yetenekli çocuklarımızdan sporcu yetiştirmek istiyoruz. Engelli çocuklarımız için de şu anda belediyemizde engelli insanları bir yerden bir yere taşıyabilmek için bir araç yok. Bunun için üzerinde aparatları olan ve ilçenin tamamına yetişebilecek kadar engelli taşıma aracı yapacağız. Kaldırımları ve yollarımızı engellilerin rahat hareket edebileceği şekilde planlayacağız. Engelli çocuklarımızın yüzebilmeleri ve rehabilitasyonlarını sağlayabilmek için uygun havuzlar yapacağız.

Kaynak : www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1238774/Eyupsultan_a_kadin_eli