Olumsuz hava koşullarına rağmen sabahın ilk ışıklarıyla birlikte otobüs duraklarında bekleyen vatandaşları ziyaret eden Emel Bilenoğlu’nu Eyüpsultan halkı övgülerle karşıladı. Bir vatandaşın, ” Başkanım sabahın bu saatinde ve bu derece olumsuz hava şartları varken sizleri burada görmek oldukça şaşırtıcı oldu.” söylemine karşın Bilenoğlu, ” Saate bakmadan, havanın koşullarına bakmadan, 31 Mart akşamına kadar çalışacağım. Sizlerin desteği, Allah’ın izniyle seçimi kazanacağım ve inanın her koşulda sizlerle birlikte olacağım, Eyüpsultan halkıyla aile olacağım.” dedi. Bilenoğlu, durak ziyaretleri ardından programına sırasıyla Prof.Dr.Kaya Gürsel Ortaokulu, Alibeyköy Ortaokulu, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu okul aile birlikleri ile buluşmalarıyla devam etti. Tüm okullarda, tüm birliklerin önerilerini ve isteklerini dikkatlice dinleyen Bilenoğlu okulların hepsinde kapalı spor salonu, laboratuvar, müzik odası ve modern kütüphane talepleri ile karşılaştı. Bilenoğlu, bu talepler karşısında ” portatif çözümler” projesini anlattı. Okul aile birliklerine okulların özellikle kapalı spor salonu taleplerini göreve geldiği ilk gün itibariyle ” portatif çözümler ” projesi ile geçici olarak çözeceğini, öğrencilerin sporla iç içe olacağını, eğitimlerinin aksamayacağını ve bir taraftan da kalıcı çözüm için planlanan çalışmaların hayata geçirileceğini ifade etti.

Programına ara vermeden esnaf ziyareti ile devam eden Bilenoğlu vatandaşların çarpıcı ve dramatik söylemleriyle karşılaştı. Ziyaret gerçekleştiği esnada sokaktan geçen bir hurdacı vatandaş Bilenoğlu’na şunları söyledi. “17 yaşındayım. Mecburiyetten eğitimimi ortaokulda bıraktım. Ekmeğimi kazanmak, aileme destek olmak için bu işi yapıyorum. Sigortam yok, hiçbir güvencem yok. Gün geliyor ekmek parası dahi kazanamıyorum. Bu işe mülteciler özellikle suriyeden gelenler ciddi şekilde el attı. Bazı bölgelerde çalışamaz olduk. Ne olacak bu halimiz?”

Yaşanan bu durumdan şikayetini dile getiren vatandaşa Bilenoğlu, ” Az kaldı kardeşim, 1 Nisan sabahı itibariyle Eyüpsultan’da Belediye Başkanı olacağım ve sosyal belediyecilik anlayışını burada hayata geçireceğim. Gençlerimiz okulu bırakmak zorunda kalmayacak, Eyüpsultan’da yaşayan hiçbir vatandaş yatağa aç girmeyecek. Belediye bünyesinde geri dönüşüm ve atık konuları üzerinde özel birimler oluşturacağız, bu işi çok daha doğru,faydalı ve güvenceli hale getireceğiz. Eyüpsultan’ın yüzü gülecek, Eyüpsultan halkı hakettiği tüm hizmeti alacak.” dedi. Ziyaret sırasında bir başka vatandaşın imar ve mülkiyet konusunda şikayetleri üzerine ise, ” Eyüpsultan’da yerinde dönüşüm yapacağız. Hak sahiplerini mağdur etmeyecek, tapularını vereceğiz. Dönüşüm, Eyüpsultan dokusuna, kültürüne uygun şekilde yapılacak. Her boş araziye avm yapmayacağız, gökdelen dikmeyeceğiz. Kısacası Eyüpsultan’a ve Eyüpsultan halkına asla ihanet etmeyeceğiz.” dedi.