İstanbul'un en önemli maneviyat merkezlerinden biri olan Eyüpsultan'da "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayı için tüm hazırlıklar tamamlanırken, Eyüpsultan Belediyesi'ne bağlı sosyal tesisler de, Ramazan ayına özel iftar menü seçenekleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Türk ve Osmanlı mutfağının en güzel lezzetlerini misafirleriyle buluşturacak olan Eyüpsultan Belediyesi ESBAŞ Sosyal Tesisleri, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını renklendirecek. Eyüpsultan'a gelen ziyaretçiler, Ramazan ayında Eyüpsultan'ın manevi atmosferinde Ramazan'ı huzur içinde geçirirlerken, sosyal tesisler ekibi tarafından özenle hazırlanan iftar sofralarında oruçlarını açabilecekler. Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerini birinci sınıf servis ve hizmet kalitesiyle, bütçeye en uygun fiyatlarla sunan ESBAŞ Sosyal Tesisleri'nde aynı zamanda canlı tasavvuf müziği eşliğinde iftarınızı yapabileceksiniz. Eyüpsultan Postası olarak Ramazan ayı boyunca ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte iftarınızı ve sahurunuzu yapabileceğiniz Eyüpsultan Belediyesi ESBAŞ Sosyal Tesisleri'ni sizler için gezip, sunacakları alternatif menüleri öğrendik.

EYÜPSULTAN'IN KALBİNDE, ENSARİ KONAĞI SOSYAL TESİSLERİ'NDE İFTAR KEYFİ

Eyüpsultan merkezde Kalenderhane Caddesi Müftülük karşısına bulunan Ensari Konağı Tesisleri, her sene olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar ve sahurda misafirlerini zengin bir menüyle karşılıyor. 550 kişilik kapasitesiyle Ramazan ayı boyunca hizmet verecek olan sosyal tesiste, Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerinden oluşan özel bir fiks menü hazırlandı.

İftariye tabağından, çorbasına, ana yemeğinden tatlısına ve meyvesine kadar doyurucu bir menü misafirleri bekliyor.

Domates, salatalık, peynir çeşitleri, hurma, bal, tereyağ, kuru meyveler, zeytin ve Türk damak tadına uygun zeytinyağlıların bulunduğu iftariye tabağının yer alacağı fiks menüde günün çorbası olarak Mercimek, Konak, Yayla, Sebzeli Tavuk (Her gün farklı bir çorba ikram ediliyor) yer alıyor. Ara sıcak olarak ise peynirli su böreği servis ediliyor. Ara sıcak sonrası taze baharatlarla fırınlanmış dana kaburga dilimi, sebzeli tavuk şiş ve köfteden oluşan yanında pilavı, közde domates ile servis edilen ana yemeğe geçiliyor. Geleneksel sütlü ve şerbetli tatlıların da yer aldığı menüde, Ramazan şerbeti, ayranla birlikte sınırsız çay ikramı olacak. Bazı akşamlar tasavvuf müziğinin en güzel örneklerinin canlı olarak icra edileceği tesiste sahurda da hizmet verilecek. Sahurda ise doyurucu bir kahvaltı tabağı, su böreği, menemen ve sınırsız çay sunuluyor. Ensari Konağı'nda Eyüpsultan'ın manevi atmosferinde oruçlarını açmak isteyen misafirler için tesisin belirlediği fiyat kişi başı 65 TL.