Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, araç trafiğine kapalı, çocuklara özel olarak hazırlanan “Oyun Sokağı”nın açılışını yaptı.

Açılışa AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda çocuk katıldı. Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan törende açılış kurdelesini çocuklar kesti.

Başkan Remzi Aydın, açılışta yaptığı konuşmada “Çocuk Sokağı” çalışmasının, geleneklerimizi canlandıracak, eski, güzel, nitelikli değerlerimizi çocuklarımıza kazandıracak bir çalışma olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

"Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çocuk sokağı uygulamamızı başlatmış oluyoruz. Bu sokağımız yaklaşık 100 metre. Arkadaşlarımız çok güzel bir şekilde dizayn ettiler, çocuklarımızın hizmetine kazandırdılar.

Çocuklarımız inşallah bu sokakta, bizim çocukluğumuzdaki gibi güzel oyunlar oynarlar ve kendilerini geliştirirler. Çocukluğumuzda oynadığımız o oyunların çok büyük özellikleri var.

Bu sokağın özelliği var. Basit ama çok faydalı. Birkaç işaret, birkaç oyun gurubundan ibaret değil. Öncelikle çocuklarımızın hem el ve vücut becerilerini geliştiriyor, fiziksel anlamda çok ciddi katkı sağlıyor, hem de zihinsel ve ruhsal gelişimleri açısından çok faydalı.

Bu çalışmalamızı arttıracağız. Burada güzel oyunlar oynayacağız, arasıra bende gelip sizlere katılırım. Bizim çocukluğumuzda sürdüğümüz bilyeli arabalarımız var, satranç oyun alanımız var, basketbol alanlarımız var, seksek alanlarımız var.

Çocuklarımızın bu oyunları oynayarak çok daha sağlıklı gelişeceklerini düzünüyoruz. O oyunların, çocukların oturduğu yerde oynadığı bilgisayar gibi elektronik aletlerde olmayan, bütün vücudunu çalıştıracak mekanizmaları olan tarzlar var. Çocuklar o oyunlarla bütün vücutlarını, zihin dünyalarını, hayal dünyalarını geliştiriyorlar"

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Konuşmasında Eyüpsultan'da ve Yeşilpınar'da gerçekleşen yatırımlardan da bahseden Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;

"Birincisini Yeşilpınar Mahallemize yaptık. Şu an farklı mahallelerimizde üç tane daha projemiz var. Yeşilpınarımız ve ilçemizde çok ciddi oranda çalışmalar, yatırımlar devam ediyor.

Metro çalışmamız son aşamasına geldi, Alibeyköy – Eminönü tramvayı çalışması başladı. Özlem Çarşısı ve Girne Caddesi'nde de çalışmalar başladı.

Mahalle sakinlerimizin yıllardır çözülmesini beklediği sorunları tek tek çözüyoruz. Merkez Camimizin inşaatı devam ediyor. Bittiğinde sadece Yeşilpınar'ın, Eyüpsultan ilçemizin değil belki ülkemizin örnek bir proje olacak.

26 bin metrekare kapalı alanı ile, Kur'an kursu ve camimizle, otoparkı, yüzme havuzu, spor merkeziyle, aile hekimliği birimimizle tam bir külliye, tam bir yaşam merkezi olarak Yeşilpınarımıza, Eyüpsultanımıza hizmet edecek.

Yeşilpınar meydan çalışmamız devam ediyor. Pazaryerimiz, otoparkımız ve yeşil alanlarımız yine Yeşilpınarlılara hizmet edecek"

Çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramlarının yapıldığı açılış töreninin ardından Başkan Aydın çocuklarla birlikte duvar boyadı, basketbol oynadı, muhtarla satranç oynadı.

ÇOCUKLARA ÖZEL HAZIRLANDI

Çocuklar için özel olarak tasarlanan Yeşilpınar Mahallesi Karahanlı Sokak'ta bulunan “Çocuk Sokağı” ortalama 100 metre uzunluğunda.

Çocuklar için sokağın eğimli kısmına nostaljik bilyeli kaydırakta kaymaları için yol çizgileri ve yönleri gösteren pusula çizgileri konuldu.

Bu sokakta çocukların güvenle oynamaları için her türlü ayrıntı düşünüldü. Köşe kapmaca, seksek, satranç ve basketbol çizgileri yapıldı.

Bu çizgiler suya ve darbeye dayanıklı özel boyalarla hazırlandı.

Alibeyköy Ortaokulu resim öğretmeni İlhan Harun Can ve Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu resim öğretmeni Tuğçe Çeven, sokağın hazırlanmasında gönüllü oldular.