Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın okullarında dereceye giren öğrenciler için özel olarak düzenlediği İspanya gezisi büyük bir keyifle devam ediyor. Endülüs ve Elhamra Sarayı başta olmak üzere İslam tarihi ile ilgili önemli merkezleri gezen Eyüplü liseli gençler, Sevilla, Ronda ve Malaga’da da unutulmaz anlar yaşadılar.

İlk iki gün Malaga, Granada ve Cordoba’yı tanıma fırsatı bulan gençler daha sonra Sevilla’ya gaçtiler. Sevilla gezisinde Alcazar, Katedral, İspanya Meydanı, Columbus mezarı, Altın Kule’nin yanı sıra bahçeleri ve havuzlarıyla ünlü Maria Luisa Parkı ile Santa Cruz Meydanı’nı gezen gençler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bir sonraki gün Ronda’ya hareket eden grup, İspanya’nın en eski kasabalarından biri olan bu belde hakkında da önemli bilgiler edindi.

Mağribilerin yarımadadan çekilirken İspanyollara en son teslim ettikleri kale olma özelliği taşıyan Ronda, hem İslam hem de Hıristiyan dinlerinin etkisinde kalmış, iki inanıştan da silinmeyen izlerle bezenmiş bir kasaba olarak göze çarpıyor. Ronda şehrini ve ilk boğa güreşi arenasını, ayrıca boğa güreşi müzesini de ziyaret eden Eyüplü gençler, K-kanyonun iki yakasını birleştiren muhteşem köprüyü “Puento Nuevo – Yeni Köprü” yü de görme imkanı buldular.

Eskiden cami olan ve mihrabı hala yerinde duran Santa Maria la Mayor katedralinin ardından, Convento de Santo Domingo’da ile 14. yüzyıldan kalma bir camiyi görüp bilgiler edinen gençler daha sonra Puerto Banus’ a geçtiler. Kısa bir gezi ve dinlenmenin ardından zevkli ve kısa bir otobüs yolculuğu ile liseliler dönüş yolculuğu için tekrar Malaga’ya ulaştılar.