Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da yer aldığı yürüyüşe katılım bir hayli yoğundu. Her yaştan yüzlerce insan, demokrasi şehitleri için Edirnekapı Şehitliği’ne yürüdü. Burada 15 Temmuz şehitlerinin de bulunduğu kabirlere ziyaret gerçekleştirip dualar ettiler.

300 METRE UZUNLUĞUNDA DEV TÜRK BAYRAĞI

Eyüp Kaymamı Abdullah Dölek ve AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’ın da katıldığı anlamlı yürüyüşte gençler, 300 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı taşıdı ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte duygu dolu anlar yaşandı.

Gençlerin hain darbe girişimini iyi idrak etmeleri ve unutmamaları için bu etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; “ Belediye olarak bizler çok değişik etkinliklere imza atıyoruz, bu kapsamda gençlik yürüyüşü, film gösterimleri, bisiklet turu gibi etkinlikler yapıyoruz ve bütün çabamız bu hain darbe girişimini unutturmamak, gençlerimizin hafızasında çok kuvvetli bir şekilde yer almasını sağlamak. İşte görüyorsunuz çok geniş güzel bir katılım var. Her yaştan Eyüplüler burada ve Vatanına Milletine sahip çıkıyor, katılımlarından dolayı herbirine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk durağı Edirnekapı'daki 15 Temmuz şehitliği oldu. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehitlerin mezarı başında Kuran okudu ve dua etti.

15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen anma programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın hazır bulundu.

Edirnekapı şehitliğinde edilen duaların ardından kortej, aynı güzergahtan geri dönerek Eyüp Sultan Camii Meydanı’na ulaştı. Burada şehitler için edilen duaların ve Kuran-ı Kerim Tilaveti'nin ardından Milli marşın okunmasıyla program son buldu.