Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatlarıyla hayata geçirilen “Simurg 5-25 Yaygın Eğitim Projesi”, Yerel Yönetimler 'Gençlik ve Belediye' yarışmasında ödüle layık görülmüştü.

Ödüllü proje uygulamaya konulduğu günden itibaren, geleceğimizin teminatı olan gençlerin ve çocukların eğitimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Eğitimlere katılan gençler ve çocuklar proje sayesinde bir yandan farklı bilgi ve beceriler kazanıyor, bir yandan da öz güvenlerini arttırarak doğru karar verme yeteneğine sahip oluyorlar. Talebin de her geçen gün artarak devam ettiği eğitimler, gelecek nesilleri tam donanımlı bireyler haline getirmeyi amaçlıyor.

Bu arada Bilgi Evleri’nde belirli aralıklarda veli toplantıları düzenlenerek çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Başkan Remzi Aydın, Simurg Alibeyköy Bilgi Evi’nde hafta sonu düzenlenen veli toplantısına katıldı. Toplantıda velilerle birlikte oturan Başkan Aydın, yapılan sunumu izledi, eğitmenlerin gerçekleştirdikleri bilgilendirmeleri dinledi.

“OKULLARDA, KURSLARDA OLMAYAN EĞİTİMLERİ VERİYORUZ”

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Başkan Aydın, Bilgi Evleri’nde verilen eğitimlerin sağladığı faydalardan bahsederek şunları söyledi: “Projemiz bütün Türkiye’ye örnek bir proje olarak çalışılmaya devam ediyor. Burası bir dershane değil. Biz burada okullarda veya kurs merkezlerinde olmayan; yeteneklerinin açığa çıkarılması, çocuğun kendine güvenmesi gibi bir takım eğitimleri veriyoruz. Bize gelen raporlara göre, buraya gelen çocuklarda bir değişim oluyor. Bu değişim bireysel ve sosyal hayatlarında onları daha olumlu, olgun noktalara getiriyor. Dolayısıyla okullarındaki başarıları da artıyor. Çocuklarımızı, ülkemizin, milletimizin değerlerine sahip, bu değerlerle barışık bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. İnanın çocuklarımız çok güzel şeyler yapacaklar.”

“NESLİMİZ SAĞLAM OLURSA HER GELECEĞİMİZ SAĞLAM OLUR”

Konuşmasının devamında, bu projeye çok önemli miktarda bütçe de ayırdıklarınI da söyleyen Başkan Aydın, “Yaklaşık 150 eğitmenimiz var. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. Bu eğitmenlerimiz çok özel, kendi alanlarında en iyileri. Kendi aralarında da sürekli eğitim alıyorlar, kendilerini geliştiriyorlar. Eksiklikleri tespit ederek, bu eksiklikleri gideriyorlar. Biz eğitimlere gerçekten çok önem veriyoruz ama velilerimiz de bu işin içerisinde olması lazım. Çocuklar bizim her şeyimiz, yarınlarımızı onlara emanet edeceğiz. Neslimiz sağlam olursa geleceğimiz sağlam olur. Her zaman sizlerin emrindeyiz, her zaman hizmetinizdeyiz. Sizlere hizmet etmekten çok mutluyuz.” dedi.

Başkan Aydın’ın bu sözleri üzerine salonda bulunan veliler teşekkür ederek, “Bizler de Eyüplü olmaktan çok mutluyuz.” diye ifade etti.

Başkan Aydın, daha sonra sınıfları dolaşarak yapılan çalışmaları inceleyerek bilgi aldı.