Tekne orucu etkinliğinde sahnelenen Karagöz – Hacivat gösterisi ise miniklerin mutluluklarına mutluluk katıyor.
Eyüplü çocuklar Ramazan'ı çok farklı yaşıyorlar. Çocuklar için düzenlenen birbirinden eğlenceli, eğitici ve Eyüp'ün manevi havasıyla dolu etkinlikler sayesinde çocuklar, ömür boyu unutulmayacak Ramazanları yaşıyorlar.

ÇOCUKLARIN İLGİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Bunlardan biri de Tekne Orucu. Unutulmaya yüz tutmuş eski bir Osmanlı geleneği olan “Tekne Orucu”, Eyüp'te Başkan Remzi Aydın'ın öncülüğünde yeniden yaşatılmaya başlandı. Hergün çok sayıda çocuk Tekne Orucu etkinliğine katılıyor, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açıyorlar. Çocuklar oruç tutmanın manevi hazzını yaşayor ve yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli bir şekilde oruçlarını açmanın mutluluğuyla doluyorlar.
Çocukların bu mutluluğuna Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın'da ortak oluyor. Tekne Orucu etkinliğine katılan Başkan Aydın ve eşi, çocuklarla birlikte gösterileri izleyip kendi elleriyle iftariyeliklerini dağıtıyorlar. İftar sofralarında çocuklar Ramazan topu yerine ellerindeki balonları patlatıyorlar. Oruçlarını açtıktan sonra, Başkan Aydın ve eşi Tülay Aydın ile birlikte gökyüzüne uçan balon salıyorlar.