Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın okullarında dereceye giren öğrencilere hediyesi olan İspanya gezisi Malaga şehrinden başladı. Malaga şehrine inen öğrenciler ilk gün Paseo de Parque (Park Caddesi), Plaze de la Merced, Cervantes Tiyatrosu, Puerto Marina, La Alcazaba ve Gibralfaro Kalesi’ni gezdiler. Renkli ve unutulmaz şehir turundan sonra Granada’ya hareket eden öğrenciler geceyi burada geçirdiler.

Sabah erken saatlerde otelde kahvaltılarını yapan Eyüplü gençler, daha sonra Granada’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler. Rehber eşliğinde Elhamra Sarayı’nı ziyaret eden öğrenciler, sarayın tarihçesi hakkında da bilgi aldılar. Ardından Granada’da panoramik bir sehir turu gerçekleştiren liseli gençler, Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserleri yakından tanıma fırsatı buldular.

Grand Via, La Rambla Meydanı ve Belediye Meydanı’nı ziyaret eden gençler gezinin ilk iki gününde unutulmaz saatler yaşadılar. Arkadaşları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren gençler geziyi düzenleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ettiler.