Eyüp Belediyesi, Makedonya’nın kuzeyinde yer alan, Müslüman Türk ve Arnavutların yoğun yaşadığı Gostivar şehriyle “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Zaten iyi ilişkilerimizin olduğu Gostivar’la ilişkilerimizin artması, kardeşliğimizin büyümesini istiyoruz” dedi.

 

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ilçe protokolünden oluşan 50 kişilik ekip, Makedonya’yı ziyaret etti. Eyüp’te bulunan kurum ve STK temsilcilerinin bulunduğu heyet, Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te kısa bir ziyaret yaptıktan sonra Kuzey Makedonya’da bulunan, Müslüman Türk ve Arnavutların yoğun yaşadığı Gostivar kentine geçti. Başkan ve Eyüp heyetini Belediye Başkanı Nevzat Bejta karşıladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta, Gostivar Belediye Binası’nda Kardeş Şehir Protokolü imzaladı. İmza töreninden önce konuşan Başkan Aydın, Eyüp ve Gostivar arasında tarihi bağlar olduğunu belirterek, “İlçemizde her bölgeden insanlar olduğu gibi, Makedonya’dan ve Gostivar’dan da çok sayıda vatadaşımız yaşıyor. Bundan dolayı her yıl Gostivar’a geliyoruz, burada iftarlar veriyor, gönül coğrafyamızdaki insanlarla kucaklaşıyoruz. İstiyoruz ki, kaynaşmamız artsın, turizm, ekonomi ve diğer alanlarda birbirimize katkımız olsun. Zaten iyi ilişkilerimizin olduğu Gostivar’la ilişkilerimizin artması, kardeşliğimizin büyümesini istiyoruz. Bugün imzalayacağımız kardeş belediye protokolü bizim için çok özel. Bu protokol olmasa bile biz Gostivar’la ilişkilerimizi hep iyi tutacağız. Buradaki insanlarımızın mutlu olması bizleri de mutlu eder” dedi.

“GOSTİVAR’I SEVİYORUZ”

Son 15 yılda Türkiye’nin çok büyük gelişme katettiğini anlatan Aydın, “Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok güçlü ve kaliteli hizmetler sergileniyor. 16 Nisan halkoylamasının ardından daha istikrarlı bir yapıya geçtik, toplumumuzu ifsad eden yapılardan kurtulmaya başladık. Her geçen gün daha da büyüyen Türkiye, Makedonya’daki kardeşlerini unutmuyor. Eyüplüler, hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız Makedonya’yı, Gostivar’ı seviyor” diye konuştu.

“İLİŞKİLERİMİZİ DAHA İLERİ BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta ise son üç yılda Eyüp Belediyesi’nin Gostivar’a yaptığı katkılardan dolayı minnettar olduklarını belirterek, “Yapacağımız protokol ile ilişkilerimizi daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Birlikte yürüteceğimiz projelerle hem Gostivar hem de Eyüp için iyi projeleri birlikte yürüteceğiz” dedi.

Eyüp Belediyesi’nin her yıl Gostivar’da iftar programları düzenlediğini de hatırlatan Bejta, “Bu iftarlarda hepimiz aynı sofrada biraraya geliyoruz, kardeşliğimiz pekişiyor, gönüllerimiz ısınıyor. Bundan dolayı Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ederiz” diye konuştu

Konuşmaların ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Gostivar Belediye Başkanı Nevzat Bejta “Kardeş Şehir Protokolü” imzaladı.

İmzaların ardından iki belediye Başkanı, Gostivar Müftüsü Shaqir Fetahu’yu makamında ziyaret etti. Müftü Fetahu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Aydın’a tamiri tamamlanan Gostivar Saat Kulesi’nin fotoğrafını hediye etti.