Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde 150 öğrenciye eğitimin verileceği tiyatro okulunun açılışını, Eyüp Belediye Başkan'ı Remzi Aydın, tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan ile birlikte yaptı. Açılışta, Eyüp Belediyesi olarak kültüre, sanata, gençliğe ayrı bir önem verdiklerini yineleyen Başkan Remzi Aydın, Eyüp'ün kültür alanında önemli bir merkez olması adına, çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti.

Gençlerimizin sanatla meşgul olmalarını istiyoruz

Açılışın ardından konuşma yapan Başkan Remzi Aydın, “Medeniyet mefkuremizin nesillerimize aktarılması gerektiği noktasında bir vizyonumuzun olduğunu düşünüyoruz. Bunun da Eyüp Belediyesi olarak ayrı bir sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Hem medeniyetimizin gençlere, nesillere aktarılması konusundaki sorumluluğumuz hem de gençlerimizin sanatla meşgul olmaları noktasında faaliyetlerimiz devam ediyor. Tiyatro okulumuz bunlardan bir tanesi ve önemli bir uğraşı. Bu yüzden alanında usta bir isim olan Ulvi Alacakaptan’la çalışmaya karar verdik. Bu çalışmalarla beraber hem gençlerimizin bireysel anlamda kişiliklerinin ve sosyal yönlerinin gelişmesi sağlanacak hem de belki aralarından ustalar, profesyoneller çıkacak” dedi.
Konuşmasında Eyüp Belediyesi bünyesinde açtıkları tiyatro okulu için yüzlerce başvuru aldıklarını da belirten Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Çok istekli arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız ilk derslerini bugün yaptılar. İnşallah çok daha güzel çalışmalarla bu faaliyetler devam edecek ve artacak. İnanıyorum ki çok kaliteli tiyatrocular ama hepsinden önemlisi çok kaliteli gençlik yetişecek.”



Eyüp, yerli tiyatro yapmamıza yardımcı olacak

Sanatçı Ulvi Alacakaptan ise, “Benim kültür üzerine bir benzetmem var. Kültür ibadet gibidir. Azda olsa devamlı olması gerekiyor. Burada öyle bir iklim var, öyle bir esinti var. Çünkü Eyüp dediğiniz zaman bütün çevresiyle, mimari yapılarıyla, dini hüviyetiyle size çok güzel bir iklim sağlıyor. Bu iklimin özellikle kendi, yerli, bizden olan bir tiyatroyu amaçladığımız şu günlerde bize çok yardımcı olacağını sanıyorum. Kendimiz gibi oynadığımız ürünümüz yok denecek kadar az. Biz bu yolda beraber yetiştirdiğimiz gençlerle ve yetişkinlerle birlikte yeni ve yerli olan bir tiyatroyu yapmakta en güzel ortama kavuşmuş olduk” diye konuştu.