Eyüp Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) iş birliği ile Eyüp'te bulunan muhtarlar, STK temsilcilikleri, kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle, şiddetli çatışmaların yaşandığı Halep, Başika, Musul, Kerkük ve Bayırbucak'taki kardeşlerimize bir yardım kampanyası başlatıldı.
Programa, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Halep’te yaşayan vatandaşların savaşta nasıl hayatta kalmaya çalıştıklarını anlatan video gösterimi ile başladı.



“MEDENİYETİMİZ ADINA YARDIM ELİNİ UZATAN BİR KURUMUMUZ”

Programda yaptığı konuşmada, yardıma muhtaç insanlara fayda sağlayabilmek için bu salonda bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Remzi Aydın, “Eyüp’te oturan herbir vatandaşımızın da bana göre yardım etmek için daha fazla bir yükümlülüğü vardır. Ben de ailemle birlikte eski bir İHH gönüllüsüyüm, hala bunu sürdürmekteyim. İHH, dünyanın her yerine insanlık adına, İslam adına ve medeniyetimiz adına yardım elini uzatan bir kurumumuz. Amerika’daki sel baskınlarına dahil yardım götürecek kadar da geniş gönüllü bir kuruluşumuzdur.” dedi.

“BİRLİK İÇERİSİNDE OLMADIĞIMIZ MÜDDETÇE YENİLMEYE MAHKUMUZ”

Her seferinde savaşın bitmesi ile insanların kurtulacaklarını umut ettiklerini dile getiren İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, “O kadar çok katliam gördüm ki, her seferinde alışırız diyoruz. Ama inanın her defasında o acıyı yeniden hissediyorsun. Annesini kaybedince panikleyen çocuğun gözlerine bakamazken, parçalanmış cesetler arasındaki çocukları kucaklamaya çalışmak herhalde dünyanın en zor şeyidir. Birlik içerisinde olmadığımız müddetçe yenilmeye mahkumuz. Akıl üretmediğimiz zaman sadece ağlamayı ve gözyaşını üretiriz.” diye konuştu.



İLK YARDIM SMS'İ BAŞKAN AYDIN'DAN

Protokol konuşmalarının ardından başta Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın olmak üzere katılımcılar hep birlikte kampanyaya SMS atarak destekte bulundu. 30 Aralık 2016 tarihine kadar toplanan yardımlar Eyüp’ten hareket edecek tırlar ile Suriye’nin Halep şehrine gitmesi hedefleniyor.
Yardım kampanyasında vatandaşlar un, battaniye, kuru gıda, kullanılmamış elbise ve ayakkabı gibi temel ihtiyaçları da, Eyüp Belediyesi Şefkateli Mağazası, Eyüp İHH temsilciliği, muhtarlıklar ve çevredeki okullara bırakılabilecek.