Eyüp Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen törende protokol, Başkan Remzi Aydın, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Yazgan ve Eyüp Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Selattin Temiz tarafından imzalandı.

Protokolün imzalanmasının ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Aydın, “Artık Eyüp'te okullar ve spor salonlarımızda daha çok spor yapılacak. Spora ve gençliğe özel önem verdiğimi her zaman söylüyorum. İlçemizde 5-25 yaş arası dokunmadığımız genç kalmayacak. Çocuklarımızı ve gençlerimizi mutlaka sporla, kültürle, sanatla buluşturacağız. Bu kapsamda da gerek projelerimizi gerek uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Eyüp'te bu anlamda atılımlar yapıldı, güzel sonuçlar da alındı. Ama bir üst kategoriye çıkmamız gerekiyordu. Bugün imzalanan bu protokolde önemli adımlarımızdan bir tanesi." dedi.

SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRME ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM

"Gençlik Spor ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle protokol imzalayarak yeni bir aşamaya geliyoruz." diyen Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle okullarımızın bahçelerindeki spor salonlarımızda, çocuklarımızın ve gençlerimizin spor ve kültür aktivitelerini yapmalarına yönelik bir proje gerçekleştireceğiz. Sonuçları gördükçe muhtemelen başka açılımlar da yapılacak. Spor yapmayan gencimiz çocuğumuz kalmasın. Sağlıklı nesiller yetiştirme adına önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.”

Protokol; Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eyüp Belediye Başkanlığı iş birliğinde, Eyüp İlçesinde yapılacak olan kış spor okullarında sağlıklı yaşam amaçlı kurs ve etkinlikler, turnuvalar ilkokullara yönelik geleneksel çocuk oyunları, fiziksel etkinlik faaliyetleri düzenleme, rehberlik etme, Kuran kursları, yetenekli çocukları tespit ederek kulüplere yönlendirme, özgüven ve özdenetimlerinin gelişimlerine katkı sağlama, organizasyon becerisi geliştirme ve benzeri işlemlere ilişkin esasları kapsıyor.