Eyüp Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin anasınıfları, ilkokullar ve 8. sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği aşı uygulaması sayesinde çocuklar daha sağlıklı büyüyecek.

Gerçekleştirilen okul aşı çalışmaları kapsamında 1. sınıflara 4’lü Karma (Difteri-Asellüler-Boğmaca-Tetanoz-İnaktif Polio) ve KKK {Kızamık-Kızamıkçık-Kabakulak}, 8. sınıflara ise Td {Tetanoz-Difteri} aşıları uygulamaları yapılıyor.

Eyüp Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları her gün 3 ekip halinde Eyüp’te bulunan okullarda aşı uygulaması gerçekleştiriyor. Cuma günü tamamlanması beklenen uygulama neticesi ilçede bulunan 15 bin öğrencinin aşı uygulaması tamamlanacak. Ayrıca 9 bin anasınıfı ve 1. sınıf öğrencisine de diş koruması için florlama yapılıyor.

Uygulamalar sırasında minik öğrenciler, vücudu mikroplardan korumak ve daha sağlıklı yaşamak için yapılan aşıların faydaları konusunda bilinçlendiriliyor. Yapılan çalışmalar neticesi Eyüp’te sağlıklı nesiller yetişecek, Eyüp’ün geleceği daha sağlıklı nesillere emanet edilmiş olacak.