Eyüp'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Eyüp Kaymakamlığı binasında tebriklerin kabulu ile başladı. Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Ramis Karadağ, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Ardından Eyüp Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen kutlamalara geçildi. AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç'ın da katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

BÖYLE BİR MİLLETİN EVLADI OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM
Başkan Remzi Aydın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olarak vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, “Öncelikle tüm milletimizin ve Eyüplülerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bu bayramlar birliğimizi, beraberliğimizi, kaynaşmamızı, pekişmemizi sağlayan günler olur. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi en son 15 Temmuz'da da birlik ve beraberliğine ne kadar düşkün olduğunu, hain emellere karşı nasıl şanlı bir direniş sergilediğini gösterdi. Böyle bir milletin evladı olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. İnşallah Cumhuriyetimiz, devletimiz, milletimiz ilelebet devam edecek ve kıyamete kadar da bu topraklarda birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşacaktır. Bu vesile ile tekrar tüm milletimizin ve Eyüplülerin bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum.” mesajını verdi.
Kaymakam Abdullah Dölek ise, “Milletimiz, ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı verdiği destansı istiklal mücadelesinde büyük bir zafer kazanmış ve bunu milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır. Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü hepimize kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

Kutlamalarda ayrıca, ilçede bulunan okullar arasında gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Başkan Aydın, Kaymakam Dölek ve Yarbay Karadağ tarafından ödülleri verildi. Devamında ise mehter konseri, öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri, spor gösterileri ve şiir okumaları gerçekleştirildi. Alibeyköy Lisesi öğrencilerinden Gaye Sipahi'nin okuduğu “15 Temmuz Şehitleri” adlı şiir salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden olurken, kutlamaların sonunda seslendirilen “15 Temmuz Marşı” ve “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı eserler dinleyenlere coşku yaşattı.

KUTLAMALAR 28 EKİM’DE BAŞLADI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü kutlama etkinlikleri 28 Ekim Cuma günü Eyüp Hükümet Konağında Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, İlçe Garnizon Komutanı Ramis Karadağ, İlçe Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların katıldığı törende öğrenciler ve vatandaşlar da yerini aldı. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile son buldu.

ŞEHİTLER UNUTULMADI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dahilinde Edirnekapı Şehitliği’ne de ziyaret gerçekleştirilerek Kuran-ı Kerim ve dua okundu.
Her fırsatta “Şehit aileleri bize Allah'ın emanetidir” diyen ve şehit ailelerine sahip çıkan Başkan Remzi Aydın, şehitlerin kabri başında dua ederek karanfil bıraktı.