Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ulaşım, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlardaki dev projeler hızla ilerliyor, Eyüp geleceğe hazırlanıyor. Devam eden projeler tamamlandığında Eyüp, en kaliteli yaşam merkezlerinden biri haline gelecek.

İslam dünyasının 4. kutsal mekanı Eyüp Sultan ve çevresinin yanı sıra tüm Eyüp’ü kapsayan vizyon projeler, yakın bir tarihte vatandaşın hizmetine sunulacak. İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan ulaşımda Eyüp’te önemli çalışmalar hayata geçiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürülen çalışmalarda, Mecidiyeköy-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattı, Eyüp-Bayrampaşa tramvay hattı, Eminönü-Eyüp-Alibeyköy (Haliç çevresi) tramvay hattının çalışmaları hızla devam ediyor.

Bunların yanı sıra ayrıca, İncirli-Edirnekapı-Gayrettepe metro hattı, Gayrettepe-Kemerburgaz 3.Havalimanı Raylı Sistemi, Vezneciler-Sultançiftliği-Arnavutköy metro hattı, Eminönü-Fatih-Eyüp-Bayrampaşa metro hattı ile Eyüp’te ulaşım çok daha kolay hale gelecek. Eyüp’te kullanılmaya başlanacak teknolojik otoparklar ise trafiği ve park sorununu da ortadan kaldıran yatırımlar olacak.

İNSANA YATIRIM

Alibeyköy Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Göktürk Yaşam Merkezi, deprem parkı, bilim parkı, otoparklar, Özgecan Aslan Sağlıklı Yaşam ve Yürüyüş Parkuru, Kemerburgaz Kurt Kemeri Doğa Aktiviteleri Merkezi, Rami Kışlası-Şehir Müzesi- Tarih ve Medeniyet Müzesi, İstanbul Kent Müzesi’yle, Eyüp’ün geleceğin yaşam merkezlerinden biri haline geleceğini kaydeden Başkan Aydın, “Yaptığımız çalışmalarda tarihi mirasımızı yarınlara taşımayı hedeflerken, günümüz modern dünyasının getirdiği teknolojik gelişmeleri de göz ardı etmiyoruz.
İslam medeniyetinin en önemli merkezlerinden biri Eyüp. O nedenle bütün bunları yaparken geçmişimizi unutmadan yarınları hedefliyoruz. Eyüplüler her şeyin en iyisine layık. Bu mukaddes beldede ikamet edenler ve ziyarete gelenler için ulaşımı kolay, yaşam alanları ile huzur veren, sağlık alanında, kültürel ve sosyal etkinliklerde örnek gösterilen bir ilçe olma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

SAĞLIK, SPOR, KÜLTÜR

Başkan Aydın ayrıca, yakın bir zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan Rami Güzeltepe ve Göktürk’te kurulacak kültür merkezleri ve sanat akademisinin tam donanımlı olacağını söyledi. Göktürk Kültür Merkezi’nin yenileceğini vurgulayan Aydın, Rami ve Güzeltepe’de yeni açılacak kültür, sanat ve gençlik merkezlerinde müzikten el sanatlarına, tiyatrodan halk oyunlarına, sinemadan gençlik kulüplerine kadar birçok alanda faaliyet gösterileceğini belirtti.