Zal Mahmut Paşa Camii restorasyonu ile Tarihi Kentler Birliği'nden, Geleneksel El Sanatları Kursları ile de Kültür Bakanlığı'ndan ödül alan Eyüp Belediyesi bu kez de "Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu" projesi ile ödüle layık görüldü.
Belhaber.com ‘un bu sene 9. kez düzenlediği “Belediye Oscarları” Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ı temsilen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sanlav'ın katıldığı tören, Taksim CVK Bosphorus Park Resort Hotel'de gerçekleştirildi. Eyüp Belediyesi’nin ödülünü, Mimarlar Mühendisler Grubu (MMG) Genel Sekreteri Murat Alpay takdim etti.
Eyüp Belediyesi adına ödülü alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sanlav tören sonrasında, "Yüzde 97 memnuniyetle gerçekleştirdiğimiz çalışma, Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın'ın bizzat projelendirdiği, projelendirmekten öte satır aralarını da doldurduğu bir organizasyon oldu. Beyaz Masa ve Çağrı Merkezi'ndeki arkadaşlarımızla birlikte sahadaki uygulamayı gerçekleştirdik. Çok başarılı bir proje oldu. 11 bin 657 vatandaşımızı götürdük, yaklaşık 4 bin kişi de sıra bekliyor. Onları da nisan ayı ile birlikte Konya'ya götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Eyüp Belediyesi’ne ve Başkan Aydın’a tebrikler

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Genel Sekreteri Mehmet Duman da verdiği röportajda, Eyüp Belediyesi'nin aldığı ödülü değerlendirirken, "Yerel yönetimler sadece temizlik, yol bakım, kaldırım, asfalt yapan değil, aynı zamanda vatandaşların ruhuna hitap eden yönetimlerdir. Eyüp Sultan'a ev sahipliği yapan Eyüp Belediyesi, yine Konya'da bulunan Mevlana Hazretlerine vuslat yolculuğu düzenleyerek çok önemli bir hizmet sunmuştur. Başkan Remzi Aydın’ı ve sonrasında emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.