Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en saygın yerel yönetimler ödüllerinden biri olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, Taksim Conrad Hotel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yoğun katılımın olduğu törende, ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. 

4 ana kategori ve 3 özel kategoride 300'ün üzerinde yarışmaya katılan projeler arasında Eyüp Belediyesi Ali Kuçcu Uzay Evi "Kültür ve Sanat" kategorisinde birinci, ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) ise “Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler" kategorisinde üçüncü oldu.

Tören sonrasında basına bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "İki ödül aldığımız için mutluyuz. İki yıldan beri çok yoğun çalışıyorduk. Belediye olarak nitelikli ve kaliteli işler yapmak istemiştik. Çok şükür sonuçlarını da almaya başladık. Daha önce Sayın Başbakanımızdan Gençlik ve Jüri ödülü almıştık. Değişik kategorilerde iki yıl içerisinde yaptığımız projelerle toplamda 10 ödülümüz olmuş oldu. İnşallah çok ses getirecek projelerimiz yine olacak. Eyüp ve Eyüplüler için çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

ALİ KUŞÇU UZAY EVİ'NE BİRİNCİLİK
Altın Karınca Belediyecilik yarışmasının Kültür ve Sanat kategorisinde birincilik ödülü alan Ali Kuşçu Uzay Evi'nde, Suriyeli ünlü Kozmonot Muhammed Faris eğitmenliğinde, çocuklara ve gençlere sertifikalı uzay bilimi eğitimleri veriliyor. Kendi enerjisini üreten Yeşil Bina’da Eyüplü çocukların astronomiyi ve uzay teknolojilerini tanımalarını sağlayan, ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusunda bilgilerin edinildiği Ali Kuşçu Uzay Evi, çocukların astronot kıyafetlerini giyerek ilk uzay maceralarını yaşadıkları bir merkezdir. 
Mimari yapısı ve verdiği uzay bilimi eğitimleriyle Türkiye'de dikkat çeken Ali Kuşçu Uzay Evi sonrasında gittikçe artan bir hızla Çin, Hollanda, Fransa gibi dünya televizyon kanalları ve çeşitli yayın organlarının da ilgisini çekmiş ve haber değeri yüksek bir mekan haline gelmiştir.

ESER HİZMETİ İLE ÜÇÜNCÜ
Yarışmada Toplum Düzeni ve Sosyal Hizmetler kategorisinde ikinci olan ESER ise, “Her çocuk özeldir ve eğitimi hak eder" düşüncesiyle 2015 yılında Eyüp Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile zihinsel, bedensel engelli ve yaygın gelişimsel bozukluk tanılı bireylere yönelik açılan eğitim merkezidir. 

Eğitimleriyle engellilere bağımsız yaşam becerilerini kazandıran ve bu yolla onları meslek sahibi yaparak iş hayatında aktif rol oynamalarını sağlayan ESER, sadece Eyüp'e değil çevre ilçelerde ikamet eden özel vatandaşlara da hizmet vermektedir.