Ramazan Ayı boyunca etkinliklerle ve sokak iftarlarıyla vatandaşları bir araya getiren Eyüp Belediyesi, Eyüp Kitabiyat Merkezinde gerçekleştirdiği müzayede sonrası, basın mensuplarına iftar verdi.

İftar programı öncesinde Eyüp Belediyesi tarafından restorasyon ödüllü Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde yapılan Kitabiyat Merkezi’ndeki müzayede büyük ilgi gördü. Müzayede de onlarca kitapsever, Osmanlı döneminden günümüze uzanan tarihi birçok kitabı satın alabilmek için yarıştı. Müzayede sırasında 100 yıllık Osmanlı Haritaları, 2.Meşrutiyetin hazırlanmasında Enver Paşa ile birlikte ortamı hazırlayan isimlerden Resneli Niyazi'nin kitapları, Osmanlı kadın hattatlarından Feride Hanımın “Meşk Defteri”, Rıza Tevfik'in ilk baskı olan “Serab-ı Ömrüm” kitabı, Hafız'ı Şirazi'nin Tahran baskısı olan “Hafız Divanı” ve Eyüp Sultan'ın hayatını anlatan çizgi roman hem alıcılar arasındaki rekabeti artırdı hem de keyifli bir müzayedenin yaşanmasına sahne oldu.

Basın mensupları için düzenlenen iftar programında ise, müzayedenin bitiminden hemen sonra ney dinletisi ile başlayan program ezanın okunmasıyla birlikte, dualarla oruçlar açıldı. Ramazan ayının bereketini ve sevincini paylaşan gazeteciler, birlikte iş stresinden uzak iftar yapma imkanı buldu.