Eyüp Belediyesi sınırları içinde yer alan Kemerburgaz ormanlık alana terk edilen sokak hayvanları için geçtiğimiz kış aylarında barınma ve beslenme noktaları oluşturulmuştu. Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Veterinerlik Hizmetleri birimine bağlı ekipler bölgedeki sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçları ile ilgili olarak düzenle olarak çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalara zaman zaman bölgede ikamet eden hayvanseverler de iştirak ediyorlar.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın talimatlarıyla Kemerburgaz ormanlık alanında yaşayan yüzlerce köpek için çok sayıda barınak ve beslenme alanı yapıldı. Göktürk’te yaşayan gönüllü hayvanseverlerle koordineli olarak çalışan Eyüp Belediyesi, barınaklara belirli sayılarda yerleştirilen köpeklerin bakım, beslenme, sağlık ve oyun ihtiyaçları ile yakından ilgileniyor. Çalışmalar kapsamında hayvanlar için bir ambulans ve veteriner hekim sürekli olarak hazır bekliyor.

BAŞKAN AYDIN; “HAYVANSEVERLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yapılan bu çalışmaların bir kez değil sürekli olarak gerçekleştirildiğini belirterek, “Kedi evlerimizi oluşturduk. Bunun yanı sıra köpeklerimiz için barınma ve beslenme noktalarımız var. Ormanlık alana bırakılan bu canlar için ilçemizdeki hayvanseverlerle koordineli olarak çalışıyoruz. Bizim çalışmalarımıza onların verdiği destek çok önemli” diye konuştu.
Sokak hayvanlarının tedavi ve bakımını gerçekleştiren veteriner hekimlerden biri olan Aslı Çördük de ilçede tüm ihbarlara hayvan ambulansı ile baktıklarını belirterek, “Bunun yanı sıra bölgedeki hayvanların periyodik olarak sağlık durumlarını kontrol ediyoruz. Aşılamalarımız devam ediyor. Bir ekibimiz de günlük olarak mama ve su ihtiyaçlarını karşılıyor. Bugün de yine aşılama ve rutin kontrollerimizi gerçekleştirdik” dedi.

GÖNÜLLÜLER MEMNUN

Göktürk bölgesinde gönüllü olarak hayvanları besleyen Özlen Kitay da, pazar günü yapılan aşılama bakım çalışmalarına katıldı. Hayvanlarla tek tek ilgilenmeye çalışan Kitay, “Pazar günü burada hayvanseverler olarak bulunuyoruz. Bu gün burada veteriner hekimimizle birlikte onların iç ve dış parazitleri olmak üzere sağlık çalışmalarını yapıyoruz. Göktürk’te hayvanları seven çok büyük bir grup var. Onlarla birlikte ve Eyüp Belediyesinin yardımlarıyla birlikte burada onlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde de kışla ilgili çalışmalar yapacağız. Kış dönemi için onların beslenme ve barınmalarını sağlamak için çalışmalar yapacağız” deyi konuştu.

İLÇE DIŞINDAN GETİRİLİP BIRAKILIYORLAR

Göktürk’te ikamet eden gönüllülerden Tarkan Özenci ise, “Bu bölgede oldukça fazla sahipsiz hayvan var. Bu hayvanları İstanbul’un diğer bölgelerinden belediyeler bildiğim kadarıyla buraya getirerek bırakıyorlar. Çünkü, sürekli olarak köpek sayısı farklı ebatta artmaya devam ediyor. Bu da ciddi anlamda sıkıntı ortaya çıkartıyor. Çünkü bunları beslemek, sağlıklarıyla ilgilenmek oldukça zor ve bizlerde Eyüp Belediyesinden bu konuyla ilgili yardım istedik. Eyüp Belediyesi ile birlikte bizler hayvanlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Belediyenin gerek sağlık olsun, gerek mama desteği olsun bunlar sayesinde bizim ekonomik gücümüz çok ciddi anlamda azalma sağlıyor. Bu hayvanlarda bu çalışmalar sayesinde beslenmiş oluyor” şeklinde konuştu.