Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım iş birliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’ndaki törenle ödüllerini aldı. Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na 47 belediye 83 proje ile katıldı.

Eyüp merkezinde süren canlandırma ve anıtsal eser koruma çalışmalarının devamı olarak Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyon Projesi, TKB jürisince Süreklilik Ödülü’ne değer görüldü. Düzenlenen törende ödülü Eyüp Belediyesi adına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın aldı.



ÖNCÜ BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Törende bir konuşma yapan Başkan Aydın, "Aldığımız ödül gerçekten çok anlamlı. TKB, tarihi kentlerin kounması ve geliştirilmesi anlamında ülkemizin en önemli kurumlarından biri. Biz Eyüp Belediyesi olarak 2 yıldır katılıyoruz. Süreklilik ödülü üst segmentte bir ödül. Yani tarihi eserlerin restorasyonu konusunda artık uzmanlaşmış ve bu restorasyonu kurumsal hale getirebilmiş belediyelere verilen bir ödül. 2 yıldır aldığımız için de Eyüp Belediyesinin bu alanda gerçekten artık birikime sahip olduğunu tescilleyen bir ödül oldu. Çok mutluyuz. Gerçekten çok kaliteli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızı daha donanımlı hale getirmek için eğitimlere gönderiyoruz. Eyüp Belediyesi hem tarihi eserlerin restorasyonu ve geliştirilmesi anlamında bu hizmetleri devam ettirecek hem de diğer belediyelere bilgi aktarımı sağlayacak. Bu anlamda öncü belediye olarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.



KÜLTÜRE PAY AYIRMAK ZORUNDAYIZ

Metin Sözen ise, “ Ne yaparsak yapalım kültüre pay ayırmak zorundayız. Özel sektör de dahil olmak üzere önceliğimiz kültür olmalıdır. 6 yıldır Antalya’da düzenlediğimiz YAPEX Restorasyon Fuarı’nın boyutu her geçen gün artıyor. Bu toplantılarda aklımızı, beraberliğimiz ve mutluluğumuzu paylaşıyoruz. Tarihi Kentler Birliği’nin 15 yıldır devam eden ‘Özendirme Yarışması’na ilk başladığımızda koyduğumuz hedefler çok da anlaşılmamıştı. Ama şimdi ismini neden ‘Özendirme Yarışması’ koyduğumuz aldığımız sonuçlardan ve yerel yönetimlerin kültürel miras alanında yürüttükleri başarılı çalışmalardan anlaşılıyor." dedi.
Ayrıca yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri, YAPEX Fuarı’ndaki Yarışma Sergisinde katılımcılarla paylaşıldı.