Eyüpsultan ilçesi ve çevre ilçelerde bulunan zihinsel ve fiziksel engelli bireylerin, iyileştirme amaçlı el becerilerini geliştirmeye yönelik ve onların sosyal hayata adapte olmalarını amaçlayan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi'nde (ESER),geleceğin aşçılarını yetiştirdi.

ESER'de her geçen gün kendini geliştiren çocuklarımızdan 9 öğrenci mutfağa ve servis alanına ilgi duydu.

Gerekli eğitimleri alan ve eğitim sürecini başarı ile tamamlayan 9 öğrencimiz aşçılık ve servis komisi eğitim sertifikalarını almaya hak kazandı.

Sertifikalarını Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın elinden alan çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Öğrenciler sertifikalarını alırken hem duygusal anlar yaşadı hem de başkan Remzi Aydın'a sevgilerini gösterdiler.

Milli eğitim bakanlığı onaylı bu sertifikalar sayesinde öğrencilerimiz engelli çalıştırmak isteyen kafeler, kurumsal is yerleri ve restaurantlarında istihdam edilebilecekler.

SERTİFİKA TÖRENİNE 12 ÜLKEDEN 19 YABANCI ÖĞRENCİ DE KATILDI

ESER'li öğrencilerimizin sertifika heyecanının yanında bir yandan da yabancı öğrenci arkadaşlarının katılımlarından duydukları heyecan ve mutlulukları da vardı.

AİESEC derneğinin eğitim programı kapsamında 12 farklı ülkeden ESER'e gelen 19 öğrenci de yöresel kıyafetleri ile sertifika programına katıldı.

Programın amacı Türk kültürünü yabancı öğrencilere de tanıtmaktı.

Türklere özgü yemeklerden oluşan sofrada yabancı öğrenciler önce Başkan Remzi Aydın ile birlikte yemek yaptı.

Mantı kapatmaktan yaprak sarmaya kadar bir çok farklı yemeğin yapılışını gören misafir öğrenciler bu etkinlikten oldukça mutlu oldu.

Yemekleri yaparken Başkan Remzi Aydın ile de sohbet etme fırsatı yakalayan yabancı öğrenciler, hem kendi kültürlerini başkan Aydın'a tanıttı hem de ESER hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

BAŞKAN AYDIN'A TEŞEKKÜR

ESER'i ömürleri boyunca unutmayacaklarını ve ESER'deki eğitimlerden çok etkilendiklerini söyleyen yabancı öğrenciler bu hizmetinden dolayı Başkan Aydın'a teşekkürlerini sundu.

Sertifika töreninin ardından fotoğraf çekimi ile devam eden programın sonunda yapılan Türk yemekleri hep birlikte yenildi.