Deniz Köken

Cumhur İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken 29 Aralık'ta düzenlenen tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 90 günlük seçim çalışma sürecine Deniz Köken, birçok etkinlik, davet, gezi ve festivaller sığdırdı. Deniz Köken Eyüpsultan'da yapmayı planladığı 53 projeyi Eyüp Kültür Sanat Merkezinde yüzlerce kişinin katılımıyla tanıtımını yaptı. Seçim süresi zarfında bütün sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını sıkıntılarını dinledi. 28 Mahalleyi bizzat dolaştı. Vatandaşlar dertli ve çözülmeyen o kadar çok sorun vardı ki, zaman geldi Deniz Köken bile bu durum karşısında üzüldü ama yılmadı her geçen gün çalışmaya azimle gayretle devam etti. AK Parti teşkilatı kadar Milliyetçi Hareket Partisi teşkilat mensupları da canla çalıştı. Her gün Eyüpsultan ilçesinin farklı farklı mahallerinde etkinlikler düzenlendi. Deniz Köken, gerek sosyal medyadan gerekse sahada ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Geçmiş dönemlerde Belediye Başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Deniz Köken, ilçeye oldukça hakim. Deniz Köken'in ilçede karşılaştığı en büyük problemler ise mevcut dönemdeki yapılan hatalar.


Deniz Köken’in sadece Göktürk ve Kemerburgaz Mahallesinde gerçekleştirmeyi düşündüğü Projeler

- Göktürk’ten Otoyola Yeni Bağlantı Noktası
- Bizim Köy Projesi
- Gençlik Kampı
- Millet Bahçesi
- Geleneksel Türk Sporları ve Binicilik
- Göktürk Yaşam Merkezi
- Göktürk Spor Tesisleri
- Hasdal Hayvan Barınağı
- Kreş ve Kadın Lokali Parkı
- Göktürk Polis Merkezi Binası

Emel Bilenoğlu
Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nu Şubat ayının dokuzunda internet’ten aday olduğunu öğrendik. Millet İttifakı burada bütünlüğünü sağlayamadı. Emel Bilenoğlu’nun adaylığının açıklandığı gün maalesef başka bir aday adayı CHP Eyüpsultan ilçe teşkilatına giderek kavga çıkardılar. Emel Bilenoğlu adaylığının ilk haftası kavgaları atlatmakla geçti. Seçim yarışına sonradan dahil olan Emel Bilenoğlu’nun en büyük avantajı ise sorunları olan, çözüm isteyen mağdur vatandaşlar oldu. Gittiği her yerde ilgiyle karşılandı. Vatandaş hiç bu kadar dertli olmadı. Emel Bilenoğlu projelerinin tanıtımını yapmadı, sosyal medyadan videolar eşliğinde yapacaklarından bahsetti. Kısıtlı imkânıyla kısa sürede gönülleri fethetti. Seçim sürecinde HDP’nin aday göstermeyişi basında yer alan haberlerde terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen kişilerin meclis üyesi aday gösterilmeleri çok konuşuldu.

Seçime kısa bir süre kala yaptığımız hem saha hem sosyal medya anketlerinde vatandaşlar, mevcut yönetimden memnun olmadıklarını, yeni gelecek olan adayların projelerine ekibine ve daha önce yapmış oldukları çalışmalarını sorguladılar. Anket çalışmamızda özellikle Göktürk mahallesinde vatandaşlar mevcut belediye başkanı Remzi Aydın’dan memnun olmadıklarını dile getirdiler. Emel Bilenoğlu’nun seçilmesi durumunda %58 başarılı bulacaklarını, Deniz Köken’in ise %42 başarılı olacağını söylediler.
 

31 Mart 2019 yerel seçimleri Eyüpsultan İlçesi tahmini oy dağılımı
Cumhur İttifakı ; AK Parti + MHP = Deniz Köken %51

Millet İttifakı ; CHP + İyi Parti ( HDP aday göstermeden destekliyor) = Emel Bilenoğlu %45

Haber Kaynak : New Göktürk Dergisi - Kenan Yılmaz