Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen Eyüpsultan Giresunlular Derneği’nin organize ettiği birlik beraberlik gecesine, Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan Giresunlular Dernek Başkanı İsa Kayış,  AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program dualarla ve ney dinletisiyle başladı. Başkan adayı Köken, vatandaşlarla selamlaştı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

“HAİN TERÖR SALDIRISINI ŞİDDETLİ KINIYORUZ”

Son yaşanan terör saldırısını kınayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “İnsanlık dışı suç ile karşı karşıyayız. Yeni Zelanda’daki namaz kılan Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Yalnız şunu unutmamamız lazım. Bu saldırı Avrupa’daki yükselen aşırı sağın getirdiği bir sonuçtur” dedi.

 “İSTANBUL METROPOLSE EYÜPSULTAN DA ONUN BAŞKENTİDİR”

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken de programda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Terörün en kötü yüzünü bugün de gördük. Orada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz 2019 31 Mart Yerel Seçimlerine gidiyoruz. Bu yüz yılın son seçimi. 2023 yılından itibaren yeni bir yüzyıla gireceğiz. Yeni bir yüzyıla güçlü girmemiz lazım. Bizim güçlü girmemizi istemiyorlar. 

O yüzden biz son 5 yılda çok kaoslar içinden geçtik. O yüzden 2019 Mart Yerel Seçimlerini de basit bir seçim gibi zannetmeyin. Cumhurbaşkanımıza büyük güç ve destek vermemiz lazım. Biz de Eyüpsultan’ı merkezi ilan ediyoruz. İstanbul metropolse Eyüpsultan da onun başkentidir.”

“KADIN VE ÇOCUKLAR ÖNCELİKLİ”

İlk olarak kadınların, yaşlıların, engellilerin, gençlerin ve çocukların isteklerinin ön planda olacağını belirten Başkan Adayı Köken, şöyle devam etti:

“Yapacaklarımızın merkezine çocuk ve kadınlarımızı ön plana koyduk. Genç, yaşlı ve engellilere bunların hepsi ile ilgili kademe kademe projelerimiz var. Halkın isteklerine göre projelerimizi oluşturduk. Vatandaşlarımızdan hastane talepleri fazla geldi. 

Sağlık Bakanımız ile görüştük. Sağlık Bakanlığına yer gösterdiğimiz de hastane olarak gösterdiğimiz yerleri kendileri belirleyecek. 3. Bölgemizde 200 bin nüfus yaşıyor. İnşallah bu bölgede bur hastaneyi hayata geçirmiş olacağız.”