Sporun Eyüpsultan'da daha da gelişmesini teşvik etmek adına boks, atletizm, karate, yüzme gibi farklı spor dallarında Eyüpsultan'ın gururu olan 18 başarılı  sporcu ile bir araya gelen Deniz Köken, gençlerin mutlaka spora ya da musikiye yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Her Zaman Gençlerin ve Sporcuların Yanında Olacağız”

Sporcular ve ailelerinin dışında çok sayıda sporseverin ilgi gösterdiği programda Köken, her zaman gençlerin ve sporcuların yanında olacağının altını çizerek şu açıklamalarda bulundu “Tüm spor dallarında başarı gösteren gençlerimizin alt yapısını güçlendirerek, bizi dışarda da temsil etmelerini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Benim derdim lise bitmeden bir çocuk bir dalda lisans çıkarsın. Ondan sonra doktor olur, hakim olur, iş adamı olur fark etmez. Eğitim gören öğrencilere bizim bir şeyler katmamız lazım. Herkesin birbirine destek vermesi gerekiyor. Biz başarılı öğrencileri bulamayabiliriz, ama beden eğitimi hocaları ya da velileri onları bizimle tanıştırabilir. Sadece test çözülerek çocuk yetiştirilemediğini herkesin anlaması lazım diye düşünüyorum" dedi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Programda Eyüpsultan'ın şampiyon atletleri Tuğçe Özkan, Meryem Kemeç, Zeynep Sunay Yıldız, Fadime Ayazma, Elif Fatma Buran'a, şampiyon boksörleri Ümit Tepeli, Mehmet Ali Aktürk, Mehmet Gül, Merve Nur Kemeç'e, sadece Eyüpsultan'ın değil Türkiye'nin de gururu olan 7 Avrupa Şampiyonluğu ve bir Dünya Şampiyonluğu bulunan milli kareteci Uğur Aktaş'a, yine karate sporunda şampiyonluklar kazanan Mehmet Usda, Serap Özçelik Arapoğlu, Fatih Kahan Akgün'e, taekwondocu Onur Meşe'ye, şampiyon engelli yüzücüler Hatice Nane ve Gündem İntepe'ye, Engelliler Türkiye Halter Şampiyonu Emre Kocaman'a ve Eyüpsultan'ın 6 yaşındaki en genç şampiyonu olan 2018 Türkiye Spor Motor ve 2018 Türkiye Motokros Şampiyonu Efe Okur'a hediye saat verildi. Program sonunda Deniz Köken ödül alan şampiyon sporcularla özçekim yaptı.