Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'ye açıklamalarda bulunan Deniz Köken, İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi ile ilgili yapmayı planladıkları projeler ve giderilmesi gereken sorunlarla ilgili detayları açıkladı. 

Köken, Eyüpsultan'ın en büyük sorunlarının otopark, yeşil alan ve okul kısıtlılığı olduğunu söylerken bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi için göreve gelir gelmez gerekli adımların atılacağını açıkladı. 

Yapılan araştırmalar sonrası Eyüpsultan'ı dört bölgeye ayırdıklarını söyleyen Köken, metro ve tramvay konularında da vatandaşa müjdeli haberi verdi. 

Eyüpsultan'da nüfusun neredeyse yarısının 25 yaşın altında olduğunu söyleyen AK Parti Başkan adayı Deniz Köken, çalışmaların bu duruma yönelik olarak şekilleneceğini dile getirdi. 

'Rami Kütüphanesi' hakkında da açıklamalarda bulunan Köken, dünyanın sayılı kütüphaneleri arasına girecek olan bu projenin de çok yakın bir zaman hizmete gireceğini duyurdu. 

İşte AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz Köken'in Haber 7'ye özel yaptığı o açıklamalar; 

30 Aralık'tan itibaren araziye çıktığımızda önce bir durum tespiti yapalım istedik. Neler var? Nasıl bir şehre talibiz? Vatandaş ne istiyor? Sorunların çözümü buradan başlaması lazım. Vatandaş ne istiyor; midesi ağrıyan adama kalp ilacı, kalbi ağrıyan adama romatizma ilacı vermek gibi bir şey olmasın diye teşhisimizi tespitimizi doğru koymak gerekir. Onun içinde kademelendirdik. Çocuk, kadın, genç, engelli, yaşlı… Üretirken neyi bu şehri kirletmeden üretebiliriz ve istihdama katkı koyabiliriz, kültür ve turizm ile nasıl bu şehre katkı koyabiliriz. Yani ben ''Bu şehire bu saatten sonra sanayi getireceğim'' desem kimse inanmaz. Ama kültür ve turizmi birkaç koldan besleyerek alt lojistiğini doğru yaparak iyi bir gelişme sağlayabileceğimize inanıyorum. 

EN BÜYÜK SORUN

Ana sorunumuzun başında, otopark sorunu, mahalle sokak aralarının darlığı geliyor… Okulların kısmen eksikliği, yeşil alanların kullanılabilir bölümünün az olması, spor salonu eksikliği… 

'BUNA GÖRE MODEL GELİŞTİRMELİYİZ'

Nüfusun yüzde 28’i 19 yaşın altında önemli bir genç potansiyel var. İlk orta ve lisede okuyan öğrenci sayısı 72 bin. 10 bin de dışarıya giden var. 82 bin çok önemli bir rakam. 380 bin nüfuslu bir şehirde 82 bin kişi okuyor 18 yaşın altında. 22’ye falan çıkarırsanız neredeyse nüfusun yarısı 25 yaşın altında. Modelimizi buna göre geliştirmemiz lazım. 

'GENÇLERİ SALONLARLA BULUŞTURMALIYIZ'

Benim her yerde söylediğim bir şey var. Çocuklar liseyi bitirmeden bir dalda lisans çıkarsınlar spor yapsınlar isterim. Ya da bir enstrüman çalsınlar isterim. Yarın hakim, savcı, vali, başkan genel müdür olduklarında bunlar onlara ve etraflarındakilere çok fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ben şu anda kendimde bile bu eksiliği yaşayan biri olarak çok net görebiliyorum. Çocukların liseyi bitirmeden lisanslı spor yapabileceği bir ortamda salonlarda sahalarda oluyor. O yüzden bu gençleri salonlarla buluşturmamız lazım buluşturacağız da. 

'EYÜPSULTAN'I 4 BÖLGEYE AYIRDIK'

Biz Eyüpsultan'ı dört bölgeye ayırdık. Eyüp ve çevresi, Alibeyköy ve çevresi, Veysel Karani bölgesindeki dört mahalle ve çevresi ve Kemerburgaz  / Göktürk bölgesi. Bu dört bölgenin tamamı Eyüpsultan'ın 400 bin nüfuslu bir şehir olarak ortaya koyuyor. Ve buraların tamamına ayrı ayrı şeyler yapıyor olmamız lazım. Hem spor salonu hem yüzme havuzları hem kullanılabilir parklar, parkların içinde kadın lokalleri, çocuk kreşleri gibi çalışmalarımızla bu sosyal çalışmalarımızın içinde en önemlilerinden bir tanesi. 

'ŞEHRİN EN ÖNEMLİ NOKTASI'

Küçük ölçekli ne varsa sanayiyi besleyen yan kolların tamamına burası bir merkez olabilir. Lojistik merkeze ağırlık veren beyaz yakalıların da çalışabildiği mesela bankaların bilgisayarlarının veri tabanlarının olduğu. Daha doğrusu silikon vadisinin küçüğünü buraya yapabilir miyiz, yapamaz mıyız? Şehrin en önemli lokasyonu burası. Metro buradan geçiyor, tramvay buradan geçiyor, E-5, E-6 buradan geçiyor yani Eyüpsultan aslında bu konuda iyi bir noktada. O yüzden buradaki bilişim sektörüne ve diğer büyük sektörlere yan destek verebilecek küçük lokasyonlarda burada olabilir diye düşünüyorum. 

METRO VE TRAMVAY MÜJDESİ

Vezneciler-Habibler metro hattı Edirnekapı'dan Eyüp'e inecek Eyüp'ten Topçular'a çıkacak oradan devam edecek. Şu anda onun proje aşaması bitti. Ayrıca Alibeyköy-Sirkeci tramvay hattı da 2019’un sonunda hizmete girecek…

'CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJESİ...'

Cumhurbaşkanımızın çok önemli bir projesi 'Rami Kütüphanesi' bitme aşamasında. Çevresi ikinci etap ve üçüncü etaptan oluşturuldu. Rami'nin bir otopark sorunu da var bu esnada bu sorunu da çözeceğiz yeraltı otoparkıyla. Rami'nin kütüphanesi bittiğinde en önemli kültür merkezlerimizden bir tanesi oluşmuş olacak. Çok yakın zamanda halkla buluşacak. İstanbul halkına hitap eden bir yapı bizim ilçemizde bizim mahallemizde olması ayrı bir ayrıcalık bizim için. Dünyada sayılı kütüphanelerden bir tanesi olacak. 

'BENİM HİZMET ANLAYIŞIM, BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIM BU'

Rakipler daha yeni belli oldu. Kamuoyu araştırması bu haftadan sonra yapacağız. Bizim sokaktaki izlenimlerimizde bir sorun görünmüyor. Halk sorunu varsa da bunu bizim çözebileceğimizi biliyor. Sorun odaklı çözüm odaklı çalışıyoruz. Vatandaşa şeffaf olacağız. Benim hizmet anlayışım, belediyecilik anlayışım bu. 

'MÜZE VE SANAT MERKEZİ YOK'

Eyüp Camii'nin çevresinin projesi vardı. Biz onu biraz daha da geliştireceğiz. Eyüp'e geleni Eyüp'te oyalamamız lazım. Eyüp'ün daha müzesi, sanat merkezi yok. Eyüp Camii'ne gelip açık hava müzesini gezip bir de kapalı müzeye geçmesi bir sanat bir tasarım atölyesinde vakit geçirmesi, başka bir kitapla ilgilenmesi mesela küçük bir millet kıraathanesi, millet bahçesi yine kitapla buluşabileceği ya da bir sanat eseriyle buluşabileceği bir mekanı da Eyüp Camii civarında hayata geçirmemiz lazım bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor.