Ziyarete Belediye Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti İlçe Meclis Üyesi Ceren Çolak, AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kolları Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı Üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşla bir araya gelen Deniz Köken, projelerini anlattı, vatandaşın sorunlarını dinleyerek notlar aldı. Ayrıca mahalle esnafını tek tek ziyaret ederek onlarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Esnaf tarafından oldukça sıcak karşılanan Köken, esnafın taleplerini yerine getirmek ve bölgeyi kalkındırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

“KÖYE GERİ GÖÇÜ SAĞLAMAMIZ LAZIM”

Bu bölgeyi kalkındırmak için üçüncü havalimanından Göktürk’e kadar köylere işlev kazandırmaları gerektiğini vurgulayan Deniz Köken, “Köylere her ne kadar mahalle desek de ben yine de köy olmasından yanayım. Buraların köy olarak yaşaması gerekiyor. Orada bir köy varmış uzakta, gitsek de gitmesek de o köy bizim köyümüz dedirteceğimiz bir yer olmalıdır köylerimiz. Köye geri göçü sağlamamız lazım. Ben köylerin modernize edilerek, şartları da düzeltilerek yaşamasından yanayım” dedi.

GÖKTÜRK’E ‘EYÜPSULTAN HOBİ BAHÇESİ’ MÜJDESİ

Kemerburgaz-Göktürk’te Eyüpsultan Hobi Bahçeleri kuracaklarını belirten Köken, vatandaşların hem ektikleri hem de kendi ektiklerini biçtikleri alanlar oluşturacaklarını söyledi. 

Ayrıca Eyüpsultan Kentsel Tarım Parkı Projesiyle de köylerde seracılık şeklinde kentsel tarım uygulamaları başlatmak istediklerini ifade eden Köken, “Böylece organik tarım yaparak üretim süreçlerini başlatmış olacağız, vatandaşlarımız için de mevsimsel pazar fırsatları oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“KREŞ VE KADIN LOKALLERİ KURACAĞIZ”

Kadınlarla ilgili projelerinden de bahseden Köken, bölgede oluşturulacak tek bir yerleşke içinde hem çocukların kreşte eğitim göreceği hem de annelerin çocuklarına yakın lokallerde ağırlanacağı Kreş ve Kadın Lokali Parkı Projesini hayata geçireceklerini söyledi.