Gerçekleşen programa, Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra AK Parti Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Eyüpsultan Gençlik Kurulu üyeleri, mahalle teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köken, toplantıya katılan vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve görüşleri dinledi.

Ahi Kent Sitesi'nin yatay mimarinin en önemli özelliklerine sahip bir site olduğunu ifade eden Köken, "Burası sorunlu bir yerdi. 1999 yılında yapıldı. Yapıldığı dönemi hatırlıyorum. Kısa bir döneminde Eyüpsultan Belediyesi’ndeydim. Sonrasında Türkiye turuna çıktım. Burası kocaman bir şehir olmuş. Eyüpsultan için önemli bir yer burası." dedi.

“Kendimizi sitelere hapsettik. Şehirleri kurarken önümüzdeki 30-40 yıla göre planlama yapmamız lazım” diyen Köken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehirleri artık bilimsel yöntemlerle geleceğe hazırlamalıyız. Planlamamız lazım. Nasıl bir şehir, nasıl bir çevre bırakacağız. Yaşanılabilir nasıl bir şehir kuracağız. Bunun için çalıştaylar düzenlememiz lazım. Biz artık çöp problemi yaşamamalıyız. Avrupa artık çöpü ayrıştırıp çok ciddi enerji sağlıyor. 

Bilim toplumu olmalıyız. Burada yaşayan insanlar ne kadar mutlu olursa biz o kadar mutlu oluruz. Nüfusumuzun üçte biri 25 yaşın altında. Yarınlarımızı planlamalıyız. Daha güzel bir Eyüpsultan, daha güzel bir Emniyettepe için ortak akıl geliştireceğiz." 

Toplantı soru ve cevap kısmından sonra sona erdi.