Balat’ta başlayan test sürüşlerine AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Fatih Belediye Başkan adayı Mehmet Ergün Turan katıldı.

"EYÜPSULTAN’I BOYDAN BOYA DOLAŞACAK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, programda yaptığı konuşmada “Fatih ve Eyüpsultan ilçelerimizi boydan boya dolaşacak bu raylı sistemimizi inşa ederek inşallah Haliç’imizin güzelliğine güzellik katmış olacağız. Bu hat İstanbul'a turistik amaçla gelenler adına da geldikleri zaman o tarihi yerleri görme anlamında da bir fırsat sunmuş olacak. Bu hattımız hafif raylı sistem, tramvay” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ ARAÇLARLA İŞLEYECEK”

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının yerli ve milli araçlarla işleyecek olduğunu belirten Uysal şöyle devam etti: “ Bu hattımızın özelliği Türkiye’de ilk defa enerji beslemesi havadan değil, yerden beslemeli bir hat. Yani bu hattımızda tarihi alanlardan geçerken görüntü kirliliği oluşturmama adına hiçbir direk yok. İlk defa Türkiye’de böyle bir hat var. Bu hattımız üzerinde işleyecek olan araçlarımız yerli ve milli araçlar Türkiye’de imal edilen araçlarımız olacak.”