EYÜPSULTAN 4 BÖLGEYE AYRILDI

Deniz Köken, projelerini hazırlarken Eyüpsultan'ı dört bölgeye ayırdı. Eyüp ve çevresi, Alibeyköy ve çevresi, Veysel Karani bölgesindeki dört mahalle ve çevresi ile Kemerburgaz/Göktürk bölgesi. Bu dört bölgenin tamamı Eyüpsultan'ı 400 bin nüfuslu bir şehir olarak ortaya koyuyor. Buraların tamamına ayrı ayrı projeler hazırlandı. Spor salonu, yüzme havuzu, kullanılabilir parklar, parkların içinde kadın lokalleri, çocuk kreşleri gibi farklı sosyal projeler oluşturuldu.

EYÜPSULTAN’A METRO VE TRAMVAY

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüpsultan’ın ulaşım sorununun ilçeye yapılan büyük yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözüleceğini açıkladı. Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı'dan Eyüp'e inecek, Eyüp'ten Topçular'a çıkacak, oradan devam edecek. Şu anda onun proje aşaması bitti. Ayrıca Alibeyköy-Sirkeci Tramvay Hattı da 2019’un sonunda hizmete girecek… Metro ve tramvay için test sürüşü çalışmaları yapıldı. İstanbul’un ikinci, Avrupa yakasının ilk sürücüsüz metrosu Kabataş-Mahmutbey hattının raylarına ilk vagonlar yerleştirildi. Metronun bu yılın son çeyreğinde açılması planlanıyor. Eyüpsultan ilçesinden geçecek ve yapımı devam eden metro ve tramvay hatları şöyle: Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Vezneciler-Sultagazi Metro Hattı, Seyrantepe-Alibeyköy Metro Hattı. Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı.

DENİZ KÖKEN’İN VİZYON PROJELERİ

EYÜPSULTAN KÜLTÜR MERKEZİ

Eyüpsultan’da kültürü yaşamak ve yaşatmak …

Eyüpsultanımızda kültür etkinliklerinin daha geniş kesimlere ulaşabilmesi için bölgemizin ulaşımı kolay noktasında bir kültür merkezi açacağız. Merkez; çocukların sanatsal becerileri ve ilgilerini artırmaya yönelik özel mekanları, seyirci kapasitesi ve teknik donanımıyla önemli gösterilere ev sahipliği yapacak sahnesi ile Eyüpsultan ve İstanbul’un kültürel yaşamına renk katacak.

EYÜPSULTAN SPOR SALONU

Eyüpspor’un zaferlerine ev sahipliği yapmış Eyüp Stadı’nı, yeniden Eyüpspor’un kullanımına kazandırmak için iyileştirme çalışmalarına başlanacak. Saha, modern bir kapalı spor salonu ve geniş otopark ile çevrelenen bir spor salonu ile çevrelenecek. Böylelikle spor yapmak isteyenler ve Eyüpspor’u izlemeye gelenleri konforlu ve spor dolu bir atmosferde ağırlayabileceğiz.

FESHANE MÜZESİ

İlçemizde bulunan Osmanlı’nın en özel kültürel simgelerini İstanbul için farklı ilgi odaklarına dönüştüreceğiz. Bunlardan Feshane Müzesi, tarihi misyonu ile uyumlu bir konseptle yeniden İstanbulumuza kazandırılacak.

EYÜPSULTAN MİLLET BAHÇESİ

Eyüpsultan’da etaplar şeklinde planlanan Millet Bahçesi’nin ilk etabı, toplam 1.680.000 m2’lik bir alanda kurulacak.

GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ

Akademi, bölgesel istihdam ve kalkınmanın anahtarı olacak.

TEKNOLOJİ DENEYİMLEME MERKEZİ

Teknoloji Deneyimleme Merkezi, sadece çocukların ve gençlerin değil, yediden yetmişe her kesimin ilgi odağı olacak. 21. Yüzyıl Eyüpsultanı’nda teknolojiyi yanıbaşınızda hissetmenizi sağlayacak.

ALİBEYKÖY SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Gençlerimizi spor ve kültürle buluşturuyoruz. Alibeyköy Spor ve Kültür Kompleksi, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri ve geleceğe sağlıklı yarınlara kavuşacakları her türlü donanıma sahip olacak.

SOSYAL REHABİLİTASYON HİZMETLERİ

EYÜPSULTAN MADDE BAĞIMLILIĞI DESTEK MERKEZİ

Sosyal belediyeciliğin öncelikli sorumluluğu, toplumsal huzur ve dayanışmanın kurumsallaşmasıdır. Bireyin öncelikle kendisine, yakın çevresine ve topluma zarar veren etkilerini sosyal rehabilitasyon hizmetlerimizle azaltacağız. Bu çerçevede Eyüpsultan’da açacağımız Madde Bağımlılığı Destek Merkezi çözümün ilk adımı olacak. Madde bağımlılığının rehabilitasyonuna ilişkin çağdaş donanım ve mimari anlayışa sahip merkezimiz umutlu yarınların adresi olacak.

ÇOBANÇEŞME ÇOCUK AKADEMİSİ VE EĞLENCE PARKI

Ahşap oyuncakçılığının merkezi olarak Osmanlı dönemi çocuklarının en mutlu olduğu yerlerden biri olan ilçemizi, güncel yorumlama ile çocuklarımız için yeni bir çekim ve mutluluk noktasına dönüştüreceğiz. Masal parkı, ahşap oyuncak atölyeleri, etüd merkezi, trafik ve bisiklet parkurundan oluşan projemiz, çocuklarımızı eğlendirirken eğiten, ebeveynleri ise oyuncak seçimi konusunda bilinçlendiren bir işleve sahip olacak.

GELENEKSEL TÜRK SPORLARI VE BİNİCİLİK

Ecdadımızın hünerlerini yeni nesiller deneyimleyecek…

İlçemizin tarihi referansına katkı sunacak projelerimizden biri de Geleneksel Türk Sporları ve Binicilik tesisleri olacak. Spor ve tarihin iç içe geçtiği bu modern tesislerde, çocuklarımız ve gençlerimiz ecdadımızın hünerlerini keşfederken, sportif kariyerlerine de farklı bir seçenek katabilecek.

HALİÇ ADALAR REKREASYON PROJESİ

Turizmin yeni rotası Haliç…

Eyüpsultan’da büyümüş, belediyeciliğe burada adım atmış biri olarak beni heyecanlandıran projelerimizden biri de Haliç Adalar Rekreasyon çalışmamız olacak. Gözbebeğimiz Haliç’i sadece seyre konu değil doğanın merkezine çekebilecek bir proje olması nedeniyle Adalar Rekreasyonu, Eyüpsultan’ın turistik hareketliliğine farklı bir dinamizm katacak.

BİZİM KÖY

Bizim Köy, kentsel yaşama huzur ve keyif katacak bir çekim merkezi olarak planlandı. Sevdiklerinizle birlikte gözalıcı peyzaj uygulamaları arasında gezinti yapabileceğiniz, çocuklarınız ile doyasıya eğlenebileceğiniz, aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz Bizim Köy’de kentin yorucu temposuna keyifli bir mola vereceksiniz.

EYÜPSULTAN TARIMSAL PARK

Bölge için tarımsal verimlilik, kadınlarımız için istihdam…

Eyüpsultan ilçe sınırları, tarımsal verimlilik ve istihdam açısından sadece bölge için değil tüm İstanbul açısından çok önemli bir potansiyele sahip. İlçemiz köylerinde seracılık şeklinde yerleştireceğimiz kentsel tarım uygulamaları ile organik tarıma dönük üretim süreçlerini başlatacağımız gibi hemşerilerimiz için de mevsimsel pazar fırsatları sunacağız. Tarımsal ürünlerde üretici ve tüketiciyi yerinde buluşturacak olan bu projemiz bölgesel kalkınmada yenilikçi bir rol üstlenecek.

EYÜPSULTAN GENÇLİK KAMPI

40.000 m2’lik doğal bir alana yayılacak Eyüpsultan Gençlik Parkı, gençlerimizin gelişimine katkı sunan benzersiz bir proje olacak. Konaklama birimleri, açık/kapalı etkinlik alanları, doğa ile iç içe deneyim alanları, ortak üretim ve öğrenme alanları, hizmet binaları, 350 kişilik çok amaçlı salon, konser ve tiyatro gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 600 kişilik açık etkinlik sahnesi ile Eyüpsultan Gençlik Parkı, gençlerimiz için dopdolu anıların adresi olacak.

HER BÖLGEMİZE BİR DEĞER, HER BÖLGEMİZE DEĞER

İstanbul'un fethi ile Türklerin ilk yerleşim yeri olan Eyüpsultan, bugün İstanbul'un en önemli tarihi ve kültürel değerlerinin bulunduğu tarihi yarımadadan Karadeniz sahillerine uzanan büyük bir ilçe. Farklı sosyo ekonomik ve kültürel özellikleri ile öne çıkan Eyüpsultan için geliştirilen her proje, bölgesel dinamikler doğrultusunda makro ve mikro çözümler sunuyor.

EYÜPSULTAN MERKEZ BÖLGESİ

(Eyüpsultan Merkez, Rami Yeni, Rami Cuma, Düğmeciler, Topçular, Nişancı, Silahtarağa ve Sakarya Mahallesi)

DEFTERDAR SPOR SALONU

Sunduğu olanaklar ve özgün mimari yapısı ile Eyüpsultan Merkez'de yer alacak olan Defterdar Spor Salonu, Eyüpsultanlıların basketboldan voleybola, fitnes alanlarından pilatese birçok sportif etkinliğini bir arada gerçekleştirebileceği benzersiz bir spor fırsatı olacak. 4000 metrekare büyüklüğü ve kolay ulaşılabilen konumu ile Defterdar Spor Salonu, Eyüpsultanlıların yaşamına dinamizm katacak.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EYÜPSULTAN SOSYAL TESİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eyüpsultan’da yeni bir sosyal tesisi hizmete sunacak. Türk ve Osmanlı mutfağından muhteşem lezzetler sunan menüsü, uygun fiyatları, kalitesiyle sosyal tesis Eyüpsultanlıların ilgi odağı olacak.

İSLAMBEY KATLI OTOPARK AÇIK PAZAR VE SPOR YERİ

İslambey Mahallesi’nin iki önemli sorunu, bu yeni projeyle çözüme kavuşuyor. Katlı otopark, modern açık pazar alanı ve spor yeri mahalle sakinlerinin beğenisini toplayacak.

İSLAMBEY MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İslambey Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları, vatandaşların mağdur olmadan yerinde dönüşümle konut sahibi olmaları yönünde gerçekleştirilecek.

NİŞANCA OTOPARK VE PAZAR YERİ

Nişanca Mahallesi’nin otopark sorunu çözülüyor. Bölgeye yapılacak otopark ve modern pazar yeri projesi aynı anda gerçekleştirelecek.

PIYER LOTİ KATLI OTOPARK

Sadece Eyüpsultan’ın değil İstanbul’un en güzel turistik bölgelerinden Piyer Loti’nin otopark ihtiyacı karşılanıyor. Katlı otopark hizmete giriyor. Muhteşem Haliç manzarasını, tarihi çay bahçesinde çay-kahvelerini yudumlayarak izlemek isteyenler için otopark sorun olmaktan çıkıyor.

KOLAY ŞEHİR MUTLU İNSANLAR

RAMİ MUTLU KAFE

Rami Mutlu Kafe projesi, yediden yetmişe herkesin buluşma noktası olacak. Uygun fiyatları, kaliteli hizmeti, birbirinden güzel lezzetleriyle Rami Mutlu Kafe, mutluluğun Eyüpsultan’daki adresi olacak.

RAMİ KURU GIDA TOPTANCILARI ZEMİN ALTI OTOPARKI

Rami Kuru Gıda Toptancıları Zeminaltı Otoparkı, bölgedeki en büyük sorunu çözüme kavuşturacak. Zeminaltı Otopark hem bölgedeki esnafları hem de mahalle sakinlerini park sorunundan kurtaracak.

SAKARYA NEFES PARKI

Eyüpsultan parklarla güzelleşecek, aileler hoşça vakit geçirebileceği doğal parkurlara kavuşacak. Çocuk oyun alanları, spor aletleri, yürüyüş parkurları ve doğasıyla Sakarya Nefes Parkı, en kısa zamanda mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.

SİLAHTARAĞA CAMİİ ÖNÜ PEYZAJ DÜZENLEMESİ

Silahtarağa Camii önü peyzaj düzenlemesi en kısa zamanda yapılarak mahalle sakinlerinin sorunlarından biri daha çözüme kavuşturulmuş olacak.

TOPÇULAR YÜZME HAVUZU VE KAPALI SPOR SALONU

Topçular muhteşem bir yüzme havuzuna ve spor salonuna kavuşuyor. Sağlıklı yaşam için sporun özellikle yüzme sporunun mucizelerinden yararlanmak isteyen Eyüpsultanlılar, Topçular Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu’nda buluşacak.

AHŞAP ATÖLYESİ

Ahşabı, zanaat özeni ile işlemek bir Eyüpsultan geleneğidir. AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, unutulmaya yüz tutan bu geleneği, Ahşap Atölyesi ile yeniden yaşamla ve bu zanaate gönül verenlerle buluşturuyor. Atölye, Eyüpsultan'ın geçmişten gelen değerini kendi el emeği ve göz nurlarıyla işleyecekler için zamanın zanaatle akacağı bir yer olacak.

TOPÇULAR 112 ACİL SERVİS İSTASYONU

Topçular bölgesinin en önemli sağlık sorunu çözülüyor. 112 Acil Servis İstasyonu, her gün 24 saat vatandaşlara hizmet verecek.

ARİF PAŞA PARKI KİTAP KAFE

Gençlerin, çocukların kitap okumasını teşvik edecek faaliyetleri barındıran kitap kafeler ile bilinçli ve entelektüel bir nesil yetişmesine destek olunacak.

EKSİKSİZ, YÜKSEK YAŞAM STANDARTLARINDA BİR ALİBEYKÖY ALİBEYKÖY BÖLGESİ

(Güzeltepe, Alibeyköy, Esentepe, Emniyettepe Mahallesi)

ALİBEYKÖY SPOR VE KÜLTÜR KOMPLEKSİ

Gençlerimizi spor ve kültürle buluşturuyoruz.

Alibeyköy Spor ve Kültür Kompleksi, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri ve geleceğe, sağlıklı yarınlara kavuşacakları her türlü donanıma sahip olacak.

ÇOBANÇEŞME ÇOCUK AKADEMİSİ VE EĞLENCE PARKI

Ahşap oyuncakçılığının merkezi olarak Osmanlı dönemi çocuklarının en mutlu olduğu yerlerden biri olan Eyüpsultan, güncel yorumlama ile çocuklar için yeni bir çekim ve mutluluk noktasına dönüştürülüyor. Masal parkı, ahşap oyuncak atölyeleri, etüd merkezi, trafik ve bisiklet parkurundan oluşan proje, çocukları eğlendirirken eğiten, ebeveynleri ise oyuncak seçimi konusunda bilinçlendiren bir işleve sahip olacak.

TEKNOLOJİ DENEYİMLEME YERLEŞKESİ

Teknoloji, Çok Uzakta Değil, Yanı Başımızda Olacak

Özellikle gençlerin teknoloji alanındaki gelişmelere merakını ve ilgisini biliyoruz… Yeni teknolojilerle bu alanın ilgilerini ve uzmanlarını buluşturacak Teknoloji Debeyimleme Yerleşkesi, özellikle gençler için de motive edici olacak. Bu alandaki yeniliklerin, konunun uzmanları tarafından anlatılması ve ilgililerin deneyimi de önemli bir boşluğu dolduracak.

ALİBEYKÖY MERKEZ MAHALLESİ PAZAR YERİ

Modern ve konforlu pazar yerleri ile vatandaşların ve pazar esnafının alışverişi kolaylaştırılacak. Erişebilirlik ve otopark sorunu yaşamadan örnek pazar yerleri halkın hizmetine sunulacak.

GENÇ PARK SOKAĞI

Genç Park Sokağı, zamanın her zaman genç aktığı bir merkez olacak. Kapalı ve açık etkinlik alanlarının yer aldığı proje, gençlerin kendilerini geliştirebileceği, iletişim ve etkileşimlerini arttırabileceği olanaklarla donatılacak. Parkta, sokak sanatı uygulama yüzeyleri, kültür faaliyetlerine olanak sağlayan açık kapalı mekanların yanı sıra kitap ve sanat malzemeleri dükkanları da parkta gençelerin hizmetinde olacak.

YEŞİL ENERJİ MERKEZİ

Yeşil Enerji Mavi Umutlar...

Çevre konusunda Türkiye'deki en kapsamlı farkındalık ve deneyimsel projelerden biri olan Yeşil Enerji Merkezi, Alibeyköy bölgesinde açılacak. Temiz enerji kaynaklarını kullanan merkezde; Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyellerini gösteren interaktif bir Türkiye haritası, 3 boyutlu interaktif ekolojik kent maketi, Dünyadaki ekolojik yaşam döngüsünü tasvir eden 3 boyutlu Dünya maketi, mühendis ve mimar gruplarına yönelik yeşil binalarla ilgili detay maketleri, konferans salonu, açık ve kapalı alan atölyeleri ve sağlıklı yaşam büfesi yer alacak.

OSMANLI PARK SOSYAL TESİSLERİ

Osmanlı Park Sosyal Tesisleri yenilenerek daha modern ve daha kullanışlı hale getirilecek. Alibeyköylülerin ailece buluştuğu mekanlardan park, sosyal donatı alanlarıyla daha çok işlev kazanmış olacak.

ESENTEPE KÜLTÜR MERKEZİ

Esentepeliler kültür merkezine kavuşuyor. Kültür merkezinde sergi salonları, kütüphane, gösteri salonu ve etkinliklerin yapılabileceği fuayeler yeralacak.

ESENTEPE CAMİİ

Esentepe Camii yenilenerek halkın hizmetine sunuluyor.

GÜZELTEPE SEMT EVİ

Güzeltepe Semt Evi, yenilenerek çok daha kapsamlı ve donanımlı hale getiriliyor. Güzeltepeli bayanların büyük ilgi göstereceği Semt Evi’nin Eyüpsultan’da uygun bölgelere yerleştirileceği belirtildi.