Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Deniz Köken de Bakan Kurum’a ziyaretleri esnasında eşlik ederek vatandaşların sorun ve görüşleri dinlendi.

Bakan Kurum ve Başkan adayı Köken, Serdar Aksun İlkokulu’nda Akşemsettin ve Çırçır, Pınar Camii’nde Yeşilpınar, Özalibeyköy Spor Kulübü’nde Karadolap Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaret ettiği dört mahallede tapu ve kentsel dönüşüm üzerine sorular alan Bakan Kurum, 1 Nisan’dan itibaren sorun yaşayan yerleri Başkan adayı Deniz Köken’le birlikte süreci yürüterek halledeceklerini belirtti.

“BAKANLIK OLARAK SİZ NE İSTERSENİZ ONU YAPACAĞIZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak vatandaşın istek ve görüşlerine önem verdiklerini belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Tapularınızı istiyorsanız tapunuzu vereceğiz. Plan istiyorsanız planınızı çizeceğiz. TOKİ vasıtalı mı yapılmasını istiyorsanız o zaman TOKİ konutları yapacağız.  

Biz bakanlık olarak siz ne isterseniz onu yapacağız. 1 Nisan sabahı da Allah’ın izniyle Deniz Başkanımız bu konuları sizin yerinize takip edecek ve hızlıca sorunları çözmüş olacağız.”

“DENİZ BAŞKANIMLA BU SÜRECİ YÜRÜTECEĞİZ”

Karadolap'ta 22 bin metrekare arsa üzerinde 260 hak sahibinin olduğunu, buna İstanbul Büyükşehir Belediyesinin parselleri de eklendiğinde yaklaşık 500'e yakın hak sahibi bulunduğunu yapılacak çalışmaların ardından Karadolap’ın çehresinin değişeceğini ifade eden Kurum, şöyle konuştu:

"Belli bir nokta ilerleme kaydedilmiş olmasına rağmen tabii siz de haklı olarak evlerinizi niye alamadığınızı, niye inşaatın başlamadığını soruyorsunuz. İnşallah biz TOKİ Başkanımız buradalar, kendisine talimat verdik. TOKİ'yle yerinde dönüşümle sizlerin burada yeniden Karadolap’da devam edeceğiniz, yine evlerinizi burada alacağınız süreçle az katlı, yatay mimari, mahalle kültürünün olduğu kentsel dönüşüm projesini Karadolap bundan sonra Akdolap olacak mahallemizde yapıyoruz. 

Buna da inşallah en kısa zamanda başlayacağız. 1 Nisan sabahından itibaren Deniz Başkanımla birlikte bu süreci yürüteceğiz. Buraya gerekli olan her türlü teknik, maddi, finans desteğini de Bakanlık olarak sağlayacağız.”