Çırçır Mahallesi’nde bulunan Çorum Boğazkale Emirler Köyü Kalkındırma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin düzenlediği programa, AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken'in yanı sıra, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Eyüpsultan Meclis üyeleri adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köken, Çorumlu hemşehrilerinin istek ve görüşlerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.

Programa katılan vatandaşlara Anadolu'da bir gelenek olan kış aylarında karın yağışıyla evlerde pişirilen 'Arabaşı Çorbası' ikramı yapıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, 25 senelik belediyecilik kariyerinin ardından Köken’in ilçenin sorunlarını bilen, deneyimli bir Başkan adayı olarak Eyüpsultan’a çok güzel hizmetlerde bulunacağını ifade etti.

“BİLGİ HAVUZU OLUŞTURACAĞIZ”

Şehirlere yapılan yatırımlarla birlikte insan odaklı belediyeciliğin önemine vurgu yapan Başkan Adayı Deniz Köken, şöyle devam etti:

"Şehrin inşasıyla insanın inşasının beraber yürümesi gerekiyor. Anadolu ile bağınızın devam etmesini istiyoruz. Anadolu'nun kalkınmasına katkıda bulunmamız lazım. Çok kişinin görüşüyle bir bilgi havuzu kuracağız. Herkesin düşünceleri, eleştirileri bu havuzda toplanacak.

Gözümüzden bir şey kaçabilir. Kuracağımız bu sistemle birlikte ortak bir akılda buluşacağız. Biz kimsesizlerin kimi olmaya geldik. Cumhurbaşkanımız bu sloganla bugünlere geldi. Kimsesizlerin kimi oldu mu? Oldu. 

Bunu yerelde de yapmamız lazım. Cumhurbaşkanımız niye gönül belediyeciliği diyor; demek ki bu konuda eksik kalmışız. Biz de yeni dönemde gönül belediyeciliği ile gönüllere köprü kuracağız. Biz bu köprüleri de sivil toplum kuruluşları olan derneklerimizle yapacağız.”

“İSTANBUL'DA ÖRNEK İŞLER YAPACAĞIZ”

“Bu yerel seçimlerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci yüzyılını bitirerek ikinci yüzyılına gireceğiz. Kalkınma yerelden başlar. Biz yerelden bu ülkeyi kalkındırırsak, Türkiye Cumhuriyeti de kalkınmış bir ülke olacaktır. İstanbul’daki derneklerin kendi yöreleriyle bu kadar ilgili olması beni çok sevindiriyor. 

Çünkü İstanbul Anadolu’yu kalkındıracak, Anadolu da Türkiye’yi kalkındıracak. Bu seçim sloganımızın içinde gönül belediyeciliği diyoruz. Osmanlı’da ilk yerleşim yeri olma özelliği taşıyan Eyüpsultan’da Fatih’in attığı tohum, bugün yeşeriyor. Öyleyse bu işi yapacağız değerli arkadaşlar. İstanbul’da örnek olacak işler yapacağız.”