Yeni yılla birlikte kimlik kartlarının dağıtımına başlanacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek yeni kimlik kartlarıyla ilgi bilgi alarak başvuruda bulundu.

Yeni kimlik kartları 2017 yılı ocak ayından itibaren Türkiye genelinde ve yurt dışında dağıtılmaya başlıyor. Tüm ülke genelinde 5 yıl gibi bir süre zarfında tüm nüfus cüzdanları yeni kimlik kartı ile değiştirilecek. Vatandaşlar yeni kimlik kartlarını yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurt dışında ise konsolosluklardan çıkartabilecek.

BAŞKAN AYDIN, BAŞVURUDA BULUNDU

Başkan Remzi Aydın, Eyüp İlçe Nüfus Müdürü Makbule Fırat'ı ziyaret ederek yeni kimlik kartlarıyla ilgili bilgi aldı. Ziyaret sırasında kimlik kartlarına getirilen yeniliklerle ilgili İlçe Nüfus Müdürü Fırat ile görüşen Başkan Remzi Aydın, yeni kimlik kartı başvurusunda da bulundu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Vatandaşlar, Alo 199 kimlik randevu hattını arayarak yada internetten www.ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden online başvuru yapabilecek. Bunların dışında, randevu almadan, gerekli belgeleri hazırladıktan sonra istenilen nüfus müdürlüğünden yeni kimlik kartı için başvuruda bulunulabilecek.