CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Mithat Bülent ÖZMEN kimdir?
Mithat Bülent Özmen-1

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. AB Jean Monnet Bursiyeri olarak University of Kent, Brussels School of International Studies’den uluslararası ilişkiler yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını bankacılık ve finans üzerine yaptı.

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda iş hayatına başlayan Dr. Özmen, 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’na katıldı. Devam eden süreçte hem banka ve finans kuruluşlarında hem de reel sektörde üst düzey yöneticilik yapan Dr. Özmen, en son enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Doğal Gaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmekteydi.

019 Yerel Seçimleri hemen akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki ve Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ’ta Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan Dr. Özmen, 1 Aralık 2023 tarihine kadar bu görevlerinin yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Grup Başkanlığı görevini de icra etti.

Çeşitli Üniversitelerin MBA ve yüksek lisans programlarında risk yönetimi, finansal yönetim, finansal piyasalar ve kurumlar dersi veren Dr. Özmen’in, yayımlanan bir de kitabı bulunmaktadır.