Eyüp Belediyesi Bilgi Evleri, Nişanca Bilgi Evi öğrencileri organik marul yetiştirdi. Bilgi Evleri yetkilileri, Botanik Kulübü öğrencilerinin yetiştirdiği organik ürünlerin yakın bir zamanda daha da çeşitleneceğini belirttiler.

Eyüp Belediyesi’nin çocuklar ve gençlere yönelik önemli çalışmalarından biri olan Bilgi Evleri, yaz aylarında da faaliyetlerine devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışı aktivitelerin yanı sıra, Eyüp’te de yaz ayları boyunca hizmet vermeye devam eden Bilgi Evleri, birbirinden farklı kulüpler ile de çocukları becerilerine göre geleceğe hazırlıyor.

Nişanca Bilgi Evi Botanik Kulübü öğrencileri de yaz aylarındaki faaliyetlerinde organik marul yetiştirmeyi başardı. Tamamen doğal olarak yetiştirilen ürünlerin büyümesiyle çocuklar da verdikleri emeğin karşılığını aldıkları için oldukça mutlu oldular.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da, insana yatırımın en önemli örneklerinden biri olan Bilgi Evleri’nde çocuklara ve gençlere bilgi, becerileri doğrultusunda çok sayıda farklı aktivite sunduklarını belirterek, “Çocuklarımızın bu çalışmaları, bu aktiviteleri çok değerli. Amacımız sadece okul derslerine takviye yapmak değil.

Bunun da ötesine geçerek çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlerle donanmasını, onların ümmete, vatana, millete hayırlı bir fert olarak yetişmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımızın karakter oluşması ve gelişmesini sağlayacak bir donanım sonucu onları hem eğitim-öğretim hem de hayata hazırlama açısından kucaklamış olacağız. On Yirmi Bilgi Evlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz çok değerli çalışmalar yapıyor. Yüzlerce çocuğumuz buradan yararlanıyor. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar için ne yapsak az” diye konuştu.