AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun 5'incisi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyumda Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ yarışması ödül töreni de düzenlendi. Simurg projesi ile jüri özel ödülü alan Eyüp Belediyesi'nin ödülünü Başkan Remzi Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıylaAnkara Ticaret Odası-Congresium’da gerçekleştirildi. Sempozyumda Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ yarışmasında dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri de takdim edildi. 

Eyüp Belediyesi, 'Simurg 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Projesi' ile katıldığı yarışmada jüri özel ödülüne layık görüldü. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, jüri özel ödülünü BaşbakanAhmet Davutoğlu'nun elinden aldı. 

ÖZHASEKİ'DEN ÖZEL KUTLAMA
Ödül töreninde konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan YardımcısıMehmet Özhaseki, bu yıl gençlik konusunu merkeze aldıklarını belirterek, "Gençliğe en iyi hizmet eden belediyeleri bulalım, hem ödül verelim hem de stant açtırarak diğer belediyelere örnek gösterelim istedik. Bu bağlamda Eyüp Belediyemizi kutluyorum." dedi.

BAŞBAKAN'DAN SİMURG STANDINA ZİYARET
Başbakan Ahmet Davutoğlu ödül töreni sonrasında Eyüp Belediyesi'nin açtığı Simurg standını da ziyaret etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, "Eyüp Sultan'a başkan olmak güzel bir şey. Başkanımızın çalışmalarını takdir ediyoruz. İstanbul'da Eyüp Belediyesi'ne özel ziyarette bulunacağım." ifadelerini kullandı.

REMZİ AYDIN; "ÇOK ANLAMLI BİR ÖDÜL"
Ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplü çocuklar ve gençler için uzun süren bir araştırma ve ön çalışma sonrasında geçtiğimiz yıl hayata geçirilen projenin böyle bir ödül ile karşılık bulmasının önemine dikkat çekti. Başkan Aydın, "AK Parti belediyemiz gençlere çok büyük önem veriyor. Genel merkezimiz de bu konuda çok hassas. Özellikle önümüzdeki dönemde gençlik ve eğitim konuları öne çıkacak. Yeni bir vizyon, yenilenen bir vizyon. Biz de belediye olarak 2 yıldır bu konuda özel çalışma yaptık, ciddi emekler verdik. Bilgi evleri ve gençlik merkezlerimizi sıfırdan yeni bir müfredatla oluşturduk. Mimari konseptinden, eğitimcilerin eğitilmesine, eğitim materyallerinin hazırlanmasından performans ölçümlerine kadar komple bir sistem oluşturduk. Son derece Türkiye'ye örnek olacak yaygın bir eğitim modeli oluşturduk. Çok şükür emeklerimiz de karşılığını buldu. Jüri özel ödülü ile ödüllendirildik. İnşallah Eyüp Belediyesi'nin Simurg projesi başka belediyelere örnek olacak hem de çok güzel neticeler verecek, örnek nesillerimizin yetişmesi anlamında ciddi katkılar sağlayacak diye düşünüyorum. Bu ödülü bu anlamda değerlendirdiğimizde çok anlamlı. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda ayrıca ‘Gençlik ve Belediye’ temalı yarışmada dereceye giren belediyelerin projelerinden oluşan bir serginin açılışı gerçekleştirilecek. İkinci günde belediye başkanlarının ve uzman konukların konuşmacı olarak yer alacağı 3 ayrı oturum şeklinde paneller yapılacak.