Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye genelinde 13 ilde 14 camiide aşure dağıtımı gerçekleştirildi. İstanbul'daki adres ise gelenek olduğu üzere bu yıl da Eyüp Sultan Camii Meydanı oldu.

İslam tarihinde birçok önemli hadisenin cereyan ettiği hicri Muharrem ayında birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen aşure geleneği yaşatılmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığımız himayesinde 13 ilde aşure ikramı yapıldı. İstanbul'da da birlik ve beraberliğin perçinlendiği nokta Hz. Ebu Eyyüp El-Ensari'nin manevi huzuru oldu. Yüzlerce İstanbullu aşure kazanlarının etrafında kenetlendi. Dağıtım törenine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eyüp İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kurt, il ve ilçe protokolü katıldı.

“BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAİM KILALIM”

Öğle namazının kılınmasının ardından, Eyüp Sultan türbesini ziyaret eden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Vali Vasip Şahin ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal aşure dağıtımını bizzat gerçekleştirdi. Aşure ikramına vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Burada gazetecilere açıklama yapan Kıratlı Muharrem ayında olunduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, taşına toprağına aşık olduğu, bu güzel şehre bol bol selam, sevgi ve hürmetlerini gönderdi. Muharrem ayı, tarihte önemli olaylara şahitlik etmiştir. İnşallah bu tür etkinlikler, kaynaşmalar, bundan sonra ümmetin kendi içerisindeki ihtilafların sona ermesine vesile olur. Kaynaşmaya, birlikteliğe, kardeşliğe vesile olur, savaşları sona erdirir. Mezhep tartışmaları üzerinden Müslümanlar içerisinde, ümmet içerisinde ayrılık çıkartmak isteyen, bölücük yapmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılalım." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı himayesindeki aşure dağıtımları İstanbul dışında Ankara, İzmir, Konya, Edirne, Trabzon, Erzincan, Diyarbakır, Sivas, Rize, Antalya, Hatay ve Van'da da gerçekleşti