Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda yol genişletme, istinat duvarı çekme ve sıcak asfalt kaplama çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü, asfalt kaplama ve istinat duvarı çalışmasıyla birlikte ilçe genelinde merdiven ve korkuluk yapımı da gerçekleştiriyor.
İlçenin gelişimine paralel olarak hem yaya hem de araç ulaşımının kolaylaştırılması konusunda kapsamlı çalışmalar yaptıklarını söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, belediye olarak hedeflerinin Eyüp'ü daha yaşanılabilir bir hale getirmek olduğunu belirtti.

SERİLEN ASFALT 40 BİN TONA ULAŞTI
Başkan Remzi Aydın, "Belediye olarak 2016 yılı yatırım programında yer alan cadde ve sokaklarımızda yol bakımıyla onarıma ihtiyaç duyulan yerlerde birtakım çalışmalar başlatmıştık. Alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarımızda sıcak asfalt kaplaması yapıyoruz. Şu ana kadar serilen asfaltta 40 bin tona ulaştık. Ayrıca genişletilmiş yollarda da istinat duvarı çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

450 AYRI NOKTAYA KORKULUK
Başkan Remzi Aydın, asfalt ve istinat duvarı çalışmalarının yanı sıra merdivenli yollarda ve yol kenarı sınır oluşturan 450 ayrı noktaya toplamda 10 bin metre korkuluk çalışması yapıldığını söyledi. Korkuluk çalışmalarıyla birlikte eğimi fazla olan yerlerde yayaların kullanımı için hariçten korkuluklu merdiven de yapıldığını ifade eden Başkan Aydın, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağı bilgisini verdi.