Resmi olarak aday adayı başvurusu yapan aday adayların yanı sıra mevcut Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın da isminin bulunduğu anket çalışmamızda, ikinci bir soru olarak sizin kendi adayınız kim olabilir diye ilave soru ekledik.

Eyüpsultan ilçesinin en kalabalık mahalleleri konumunda bulunan Akşemsettin, Yeşilpınar, Göktürk ve Güzeltepe mahallelerinden anketimize yüksek düzeyde katılım sağlandı. Dört bin üzeri oy kullanılan anketimizde, Eyüpsultan ilçesinde 3 dönem başkanlık yapan Ahmet Genç ismi ön plana çıktı. Mevcut Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı seçenlerin oranın fazla olması dikkatlerden kaçmadı. Geçmişte ilçe Başkanlığı yapan Seçkin Turan ise öne çıkan bir diğer isim oldu. Anketimizin ikinci kısmında sizin adayınız kim olur? sorusuna ise mevcut ilçe başkanı Adem Koçyiğit ile Yahya Sünnetçi'nin adları yer aldı.

New Göktürk Dergisin ağırlıklı olarak hizmet verdiği Göktürk ve Kemerburgaz mahallerinde yaklaşık iki bin kişi oy kullandı. Ahmet Genç, Adem Koçyiğit ve Seçkin Turan’ın isimleri buralarda da etkili olduğunu gördük. Eyüpsultan ilçesinin tüm mahallerinde ise Ahmet Genç ismi önplanda yer aldı.

Anket sonuçlarının yüzde dağılımı
- Ahmet Genç % 40,5
- Seçkin Turan % 27,1
- Remzi Aydın % 15,2
- Adem Koçyiğit % 10,3
- Mehmet Bozkır % 2,6
- Ahmet Hamdi Gürbüz % 2,3
- Cevdet Yıldız % 2,1

Anket sonuçlarına göre oyların çoğunluğunu alan dört ismi sizlere kısaca bahsedeceğim. Geçen seçimde temayül yoklamasında ilk sırada yer alan Ahmet Genç yerine sürpriz bir isim olarak karşımıza Remzi Aydın çıkmıştı. AK Parti'de hafta sonu yapılacak olan temayül yoklaması sonucunda bir isim ön plana çıkacaktır. Bana göre yine AK Parti’yi Eyüpsultan ilçesinde sürpriz bir aday bekliyor…
 


Ahmet Genç - Eski Eyüpsultan Belediye Başkanı

1994 – 2009 yılları arasında 15 sene Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Genç, ilçemizde en çok bilinen isim. Yapmış olduğu çalışmalar, hizmetler anlatmakla bitmez. 62 yaşına giren Ahmet Genç’in Eyüpsultan ilçesini iyi tanıması, bölgedeki eksikler konusunda hızlı çözümler sağlayabilecek biri. 


Seçkin Turan – Eski AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı
2014 Yerel seçimlerinde de aday adayı olan Seçkin Turan, temayül yoklamalarında ismi en ön sıralarda yer almıştı. Göktürk ve Kemerburgaz semtlerinde bu ismi çok sık duyabilirsiniz. Sporun içinde olması, İBB meclis üyeliği, çeşitli sivil kuruluşlarda gösterdiği faaliyetler Alibeyköy mahallesinde esnaf olması onun için bir avantaj. Eyüpsultan ilçesinde taze kan olabilir.


Remzi Aydın - Mevcut Eyüpsultan Belediye Başkanı
2014 Yerel Seçimlerinde seçildikten sonra bir dönem Göktürk semtimizde de oturan Remzi Aydın, zamanının çoğunu Eyüpsultan ilçesine harcadı diyebilirim. İlçede ciddi projelere imza atan Remzi Aydın'ın tekrar Belediye Başkanlığında adının geçmesi bence gayet normal. Başkan seçildikten sonra vaat ettiği projelerin birçoğunu başarmış olması onu bu konuda güçlü kılıyor. Eksik kaldığı noktalarda oldu elbet, Göktürk semtimizden örnek verecek olursak hala bir gece hizmet veren semt polikliniği veya Devlet Hastanesi yok. En önemli konular olan Eğitim ve Hastane konusunda Göktürk ve Kemerburgaz semtleri yetersiz. Göktürk Yeraltı Otoparkı, Göktürk Yaşam Merkezi ve Göktürk Spor Kompleksi yapılamayan projeler arasında kaldı. Bu olumsuzların yanı sıra ciddi sorunlardan 2B imar planını meclisten geçirdi. Remzi Aydın’ın tekrar aday gösterilirse seçilme olasılığının yüksek olduğunu söyleyebilirim.
 


Adem Koçyiğit – AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı

Eyüpsultan Belediyesi Başkan yardımcılığı yapan Adem Koçyiğit, geçtiğimiz dönemde Göktürk Ek Hizmet binasında Belediye başkanlığı görevinde yer almıştı. Göktürk ve Kemerburgaz bölgesinde geçmiş dönemde yapmış olduğu preojeler ve hayata geçirdiği çalışmalar ile adından söz ettiren Adem Koçyiğit'in aday adayı olmamasına rağmen ankette yüzlerce kişi onun adını yazdı. Bu kadar çok sevilen birisin aday gösterilmesi sonucunda başarılı olacağı kanaatindeyim.