Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen ''Yerli Zincirler Buluşuyor'' fuarını ziyaret ettik. Organize gıda perakendesine ürün ve hizmet sağlayan üretici ve tedarikçi firmalar ile yerel zincir marketleri bir araya getirerek işbirliği kanallarını güçlendiren, konferans ve fuar katılımı kapsamında katılımcılarına eşsiz bir atmosfer sunan Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2016 Konferansı ve Fuarı 13-14 Nisan 2016 tarihleri arasında, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleniyor



Gerçekleştirileren  Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonu 2016 yılında da perakendenin en önemli buluşma noktası olma özelliğini sürdürmektedir. Sektörün lider firmalarının yeni ürün ve hizmetlerini interaktif stantlarla sunduğu, ziyaretçilerinin memnuniyetini her geçen yıl daha da arttıran organizasyon, aynı zamanda katılımcılara sağladığı geniş network imkânı ile fuar ve kongre yönetimi alanına getirdiği farklılığı gözler önüne sermektedir.

“Dönüşümü Başlat Geleceği Kazan” ana temasıyla 2013 yılında “İnsan”, 2014 yılında “Marka” ile sürecin iki aşamasını tamamlayan YZB, 2015 yılında “Teknoloji” temasıyla hedeflediği dönüşümü tamamlamıştır. Konferans programı, teknolojik gelişmelerin organize gıda perakendeciliğine getirdiği yenilik ve değişimleri paylaşmanın yanı sıra sektörün çeşitli alanlarında kullanılan teknolojinin geliştirilerek daha verimli sonuçlar elde edilmesi için sektör profesyonellerine yeni bakış açıları kazandırmıştır.

Durmaksızın tüketen insanoğlu karşısında hiçbir kaynak sınırsız değil fikrinden hareketle 2016 yılında kaynaklarımızı nasıl iyi kullanacağımızı Verimlilik teması altında ele almak ve bu konuda farkındalık yaratmak için biraraya geliyoruz. Kaynaklarımızı olası en iyi şekilde, en az israfla, sürdürülebilir iş anlayışı içinde kullanmayı hedefleyen bir yaklaşım tarzı olarak verimliliği ele alıyor ve tüm dünyanın kaynaklarının gelecek nesiller için de kalıcı olması amacıyla, insanlık bilinci içinde hareket etmemiz gerekliliğinin üzerinde duruyoruz.

New Göktürk Dergisi olarak bizde organizasyona ziyaretimizi gerçekleştirdik.