Yanssel ve Los Amigos Latin projeler CUBA kapsamında , 16 kişilik ekipte; enstrümantistler,kadın/erkek vokal ve dansçılar bulunuyor, proje ve organizasyonun konseptine göre performans grupları oluşturuluyor. (3-6 kişilik Gruplar ve 7-12 kişilik Orkestra)

 

YANSSEL CASTELLON RODRİGUEZ KİMDİR?

• O bir Küba’lı…2011 yılından bu zamana İstanbul’da yaşıyor.
• Kendi kültürüne benzer yanlar ve aşkını bulduğu ülkemizde müzik yapmaktan büyük keyif alan; Yanssel ve los Amigos Latin Orkestra Cuba ve diğer los amigos projelerinin kurucusu, solist ve direktörü.
• 20 yıllık deneyim ve müzik geçmişi .. iyi müziğe aşk ile Küba ve Latin müziğin Türkiye’deki en iyi temsilcisi olmak hedefine ulaşmış müzisyen…








Küba'dan Türkiye'ye ülkemizi görmek ve müziğimizi tanımak için gelen Küba’lı Yanssel 1981 Havana doğumlu.O,Küba'nın ünlü müzisyen ailesi Egües'lerden geliyor. Müziğe babası ile birlikte 9 yaşında başlamış ve tıpkı onun yolundan giderek konservatuara devam etme kararı vermiş .Çeşitli profesyonel müzik projelerinde yoğun deneyimleri sonrasında Havana’da kendi kurduğu gruplarla farklı başarılara imza atmıştır.

Ona göre,değişimin anda yaşandığı ; kültür miraslarıyla zengin ; enerjisiyle özel şehir İstanbul’da bir orkestra kurmak hayali... 



Yanssel,bu güzel hayalini , ülkemize geldikten 3 yıl sonra; Türkiye'nin ilk ve tek Havana konseptli, müziğin teknik olarak yukarılara çekildiği, farklı sımsıcak gerçek bir Latin- Küba orkestrası oluşturarak gerçekleştirdi . Küba'nın zor ve derin müziğine ilgili ,yetenekli Türk caz müzisyenlerinin de orkestra içine başarıyla harmanlanmış olması projenin diğer önemli ilklerinden…





Yanssel ve losAmigos ‘un repertuarının temelinde Küba ve Latin America’nın zengin ruhlu ateşli müziği yer alır.
Romantik ,aşk dolu bolerolar,sımsıcak sonlar;dinamik ve neşeli chachacha,merenge ve cumbialar;enerjik,harika salsalar; dansçılar için son moda reggeaton ve bir tık agresif timbalar ile Geleneksel(tradisyonel) Küba müziği (Bueno Vista,Beny More,Celia Cruz ,Trio Matamoros, Tito Gomez ,Septeto Nasyonel vb.) ve çağdaş (contemporanya) Küba müziği (Los van van,Havana de primera,Bamboleo vb.) onun repertuarının temelini oluşturur.



Yanssel'in Enerjik Sahnesinde; Eğlence ve Dans var.

Kesinlikle Keyifli bir Deneyim :)

Yanssel, müzisyen kimliği ile moderni ve gelenekseli birleştirmeyi sever.Müziğe olan aşkıyla iyi müzik yapmaya, yaptığı müzikle kendisini ve dinleyicisini mutlu etmeye odaklanır. Onun, seyircisiyle kurduğu samimi enerji bağı keyifli bir etkileşim alanı yaratırken; müziği,mutluluğun ve umudun yani kültürün enerjisini başarıyla karşı tarafa aktarır.



Yanssel, Türk ve Küba kültürünü harmanlayan kendi söz ve beste çalışmalarının alt yapısını hazırlayarak bir albüm çıkarma yolunda Türkiye’nin en prestijli mekanları ,bireysel ve kurumsal organizasyonları içinde çalışmalarını sürdürmekte ve iki kültürün kaynaşacağı alanları heyecanla keşfetmeye devam etmektedir…



Yanssel Castellon ve grubu los Amigos’u dinleyebileceğiniz Mekanlar : 
Yanssel ve los Amigos latin Quarteto olarak Victoria Irish Pub,Ataşehir’de 15 Ocak 2016 tarihinde sahne alacaklar ! Bu güzel mekanda gerçekleşecek ilk programı kaçırmamalı…Yanssel ve los Amigos latin Quinteto olarak Chilly restoran Lounge Bar,Ataşehir’de özel etkinliklerde farklı periyotlarda sahne alıyorlar.Yanssel ve los Amigos latin Trio olarak latin Amerika barı Lapaz Kadiköy’de 2012’den bu zamana her Cumartesi sahne alıyorlar.Yanssel ve los Amigos latin Duo–trio olarak Que Tal Tapas Bar,Tünel’de 2013’den bu zamana rezervasyon grupları için özel sahneleri devam ediyor..


Programlarla ile ilgili detaylı bilgi için 0507 592 1981 numaralı telefondan ilgili kişiye ulaşabilirsiniz.

Onları facebook “Yanssel Castellon CUBA” sayfasında ve İnstagramda “yanssel.losamigos.cuba”adıyla takip edebilirsiniz.