Harput’ta Bir Amerikalı



Tarih: 04 Aralık 2015 Cuma 20:00
Yazan: Cevat Fehmi Başkut
Yöneten: Halil İbrahim Kaplan
Oyuncular: Halil İbrahim Kaplan, Faruk Yıldırım, Burak Aydın, Coşkun Gültekin, Serap Ağalar, Nazlı Pınar
Konusu: Amerika-İstanbul-Harput üçgeninde geçen bu trajikomik hikayede ana karakterimiz Mister Abraham Maderus , Amerikalı bir milyoner olarak 40 sene önce kaybettiği, ana baba bir, Ahmet isimli kardeşini aramak üzere İstanbul’a gelir. Ancak hiç beklemediği bir sürprizle karşı karşıya kalacaktır.

Zamanda Yolculuk 2: Piri Reis Korsanlara Karşı



Tarih: 05 Aralık 2015 Cumartesi 12:00
Yazan: Alper Selan
Yöneten: Uğraş Atay
Oyuncular: Ekin Gökgöz, Bülent Gençak, Yeşim Kalkan, Fatoş Baş, Merve Duran, Osman Kaan Girit, Sercan Tosun, Efe Kayra Atay
Konusu: Zeki ve tonton profesör amcamız çalışma atölyesinde icat ettiği zaman makinesiyle geçmişte yaşamış olan Türk büyüklerini ziyaret etmeye, onlarla tanışmaya ve bilime olan katkılarını incelemeye devam etmektedir. Profesör amcamız sevimli asistanı Işıl’a, Osmanlı döneminde yaşamış, asıl adı Muhyiddin Piri Bey olan ve başarılı seferler sonucu ‘Piri Reis’ ünvanına layık görülen kaptanın çizmiş olduğu dünya haritasından bahsetmektedir. 500 yıl önce çizilmiş olan bu harita tamamen kusursuz olup kuşbakışı yöntemle çizilmiştir: günümüz bilimiyle, dünyanın uydu görüntüleriyle karşılaştırıldığında en ufak bir hata bulunmamaktadır. Hatta başarılı kaptanımız Piri Reis 1800’lü yıllarda keşfedilmiş olan Antarktika kıtasını 1500’lü yıllarda çoktan haritalandırmıştı. Sevimli asistan Işıl’ın görevi ise zaman makinesi sayesinde 16.Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu zamanına gidip Piri Reis ile tanışmak ve bu haritanın nasıl çizildiğini yerinde öğrenip bütün bilgileri profesör amcaya iletmektir.

Harikalar Diyarı



Tarih: 06 Aralık 2015 Pazar 12:00
Yazan: Halil İbrahim Kaplan
Yöneten: Burak Aydın
Konusu: Harikalar diyarı adı üstünde rengarenk neşeli mutlu huzurlu bir yer bu huzurlu bu renkli bu canlı yerde birbirinden güzel iyi kalpli sevecen arkadaşlarımız sizleride harikalar diyarının o anlatılmaz yaşanır dünyasına bekliyor… komik maymun, tavşan, beyaz kraliçe ve dünyalar iyisi pınarımızla harikalar diyarının içinde harika bir yolculuğa hazırmısınız … iyiliğin, yardımseverliğin ve dostluğun gücünün ne kadar kuvvetli olduğunu hadi gelin hep beraber görelim harikalar diyarına hepiniz hoşgeldiniz.

Bal(sinema)



Tarih: 06 Aralık 2015 Pazar 15:00
Yönetmen: Semih Kapanoğlu
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen, Bora Altaş, Alev Uçarer, Kutay Sandıkçı
Konusu: Yusuf (7) ilkokula başlamış, okuma yazma öğrenmektedir. Babası Yakup (35-38) ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, yüksek ağaçların üzerine kurulmuş el yapımı kovanlarda üretilen karakovan balcılığıyla uğraşmaktadır. Babasıyla sık sık gittiği orman, Yusuf için gizemli bir yerdir… Yusuf bir sabah gördüğü rüyayı babasına anlatır. Bu rüya ikisi arasında sonsuza dek kalacak bir sırdır.