Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde büyük bir konut seferberliğinin başladığını duyurdu.
500 Bin Sosyal Konut Hamlesi
“Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında hayata geçirilecek çalışma ile 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek. Erdoğan, “Çevre Bakanlığımız eliyle ülkemizin tüm illerinde 500 bin sosyal konut inşa etmek için düğmeye basıyoruz” sözleriyle projeyi müjdeledi.
Özel Kontenjan ve Kiralık Konut Desteği
Proje kapsamında şehit ve gazi yakınları, emekliler, gençler ve üç çocuklu aileler için özel kontenjan ayrılacak. Ayrıca İstanbul’da bir ilk gerçekleştirilecek ve dar gelirli vatandaşlar için kiralık sosyal konutlar TOKİ aracılığıyla uygun şartlarda sunulacak. Erdoğan, “Bu projemizle ilk kez kiralık konut uygulamasını TOKİ eliyle hayata geçireceğiz” diyerek dar gelirli ailelere rahatlama sağlayacak yeni modeli açıkladı.
Uygun Maliyetle Konuta Erişim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin konutluk bu dev proje ile vatandaşların daha uygun maliyetlerle konut sahibi olabileceğini ve kiralık konut seçenekleri sayesinde barınma imkânlarının genişleyeceğini vurguladı. Projenin tüm ayrıntılarının ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek 500 Bin Sosyal Konut Tanıtım Programı ile paylaşılacağı belirtildi.