Yeni projelerle şehrin ilgi odaklarının değişmesi, “İstanbul’da nereden ev alınır?” sorusuna cevap bulmayı mümkün kılar. Konutta doğru yatırımı gerçekleştirebilmek için çok sayıda farklı dinamiği hesaba katmak gerekir. Sahip olduğunuz bütçe, borçlanma limitiniz ve kazanç için öngördüğünüz süre gibi etmenler yatırımınızı şekillendirir. Bu tarz kişisel verilerin yanı sıra İstanbul’daki yatırım ve nüfus olanaklarının hesaba katılması başarınızı etkiler. Doğru yatırımı yapmak için şehrin nabzının takip edilmesi mutlaka şarttır.

Büyük projeleri takip edin

Yatırımda en önemli ipucu bölgenin potansiyelini doğru tespit etmekte gizlidir. Merkeze uzaklık, alt yapının tamamlanmamış olması gibi farklı nedenler bölgenin ilgi görmemesine neden olur. Bu durum yatırımcı için fırsat anlamına gelir. Son yıllarda İstanbul’da yapılması planlanan ve başlayan projeleri dikkatle takip etmek kazanç kapılarını aralar. Çok bilinen Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi projelerin yanı sıra iki yeni şehir merkezi ve şehir hastaneleri gibi yatırımlar doğru hamlelerle fırsata dönüşür. Büyük projelerin yanı sıra otel, okul, alışverişi merkezi gibi projeler de iyi planlandığında size konut yatırımında kazanç imkanları sunar. Yeni ulaşım yollarının geçeceği ya da kentsel dönüşüme girecek coğrafyaların da bu bağlamda değerlendirilmesi yatırımcı için önem taşır.

Ödeme yöntemlerindeki fırsatları kaçırmayın

“İstanbul’da nereden ev alınır?” sorusunun doğru cevabı sizin karşılayabileceğiniz ödeme metotlarına göre değişir. Peşin ya da kredi kullanarak ulaşabileceğiniz bütçeyi en karlı şekilde organize etmek alırken kazanmak anlamına gelir. Geleneksel yatırım araçlarının her zaman göz bebeği olan konut alımı da bu bağlamda planlandığında kazanç sağlar. Bankaların kredi oranlarındaki farklılıklar ve konut firmalarının kampanyaları sık dokunup ince elendiğinde anlam kazanır. Uzun vadeli ya da kısa süreli borçlanma seçeneklerinden uygun olanının seçilmesi kazanç için mecburi bir etkendir. İstanbul’da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında inşaat firmalarının rekabetçi kampanyaları seçeneklerinizin artmasına neden olur. İstanbul’da konut yatırımı yaparken ön araştırmalarınızı eksiksiz tamamladığınızda bu gibi fırsatlar ortaya çıkar. Kendinize en uygun ödeme yöntemini seçmeniz yatırım maratonuna bir adım önde başlamanıza olanak sağlar.

Nüfusun hızla arttığı bölgeleri hedefleyin

Gelişmekte olan bölgelerin potansiyelini doğru analiz etmeniz başarıya giden kapıyı aralar. Bir süredir Anadolu yakasında Ataşehir, Çekmeköy, Kurtköy, Maltepe-Kartal ilçeleri yatırımcılara yüksek kazanç getirdiği rahatlıkla gözlenebilir. Avrupa yakasında ise Bahçeşehir, Göktürk, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri bölgelerinin üzerindeki ilgiyi sürdürdüğü küçük bir araştırmayla ortaya çıkar. Bu bölgelerde metro ağının gelişimine mega konut projeleri de eklenmesiyle ilçeler çevrelerine doğru büyümeyi sürdürür. Nüfusun artmasıyla birlikte hastane, okul, otel, alışveriş merkezi gibi yatırımlar da hızlanarak artar. Bu durum “İstanbul’da nereden ev alınır?” sorusunun doğru cevaplarından birini yaratır. Nüfusun hızla arttığı bölgelerdeki fırsatlar ödeme yöntemleriyle kesiştiğinde kazançlı bir yatırıma kolaylıkla dönüşür. İstanbul’da konut yatırımınızı kazanca dönüştürecek daha fazla ipucu için milliyetemlak.com adresinde daha fazla makale sizi bekliyor.