Akıllı kapı kilidi evde kullanılabilir mi sorusuna yanıtımız, evet kullanılabilir olacaktır. Öncelikle akıllı kapı kilidinin ne olduğundan bahsederek akıllı kapı kilidi evde kullanılabilir mi sorusuna daha geniş bir yanıt vermek daha doğru olur. Welock akıllı kapı kilidi sistemleri ile hayatınızı ne kadar kolaylaştırabileceğinize şaşıracaksınız.

Akıllı kapı kilidi nedir?

Akıllı kapı kilidi, geleneksel anahtarlara sahip olan eski kapı kilitlerinden oldukça farklı yeni nesil ve yüksek güvenlikli, uzaktan kontrol edilebilen son teknoloji bir kilit sistemidir. Bu sistemi kullanırken şifrenizde akıllı telefonunuz ile evinizin çok uzağındayken bile değişiklik yapabilir veya kapınıza gelen herhangi bir misafiri içeri alarak kapıda kalmaktan kurtarmak için kullanabilirsiniz.

Akıllı telefonlarınıza indireceğiniz akıllı kilidinize ait mobil uygulaması sayesinde akıllı kilidinizin şifresinde evinizden çok uzakken değişiklik yapabilirsiniz. Bu sayede şifrenizi öğrenmiş olmasından şüphelendiğiniz ve evinize girme potansiyeli olan kötü niyetli kişilere karşı evinizi kolayca korumuş olursunuz. Ayrıca tanımadığınız komşularınıza veya herhangi birine eskiden olduğu gibi anahtar yedekleyip kaybetme sorununa karşı tedbir almak amacıyla emanet bırakmanıza da gerek kalmaz.

Peki, akıllı chipli anahtarınızı kaybetme ihtimaline karşı ne yapmanız gerekir?

Akıllı kapı kilidi evde kullanılabilir mi sorusuna evet dedikten sonra kilidinizi kaybettiğiniz bir durumda zorda kalmamanız için ne yapmanız gerektiğini anlatmak çok doğru olacaktır. Böyle bir durumda firmamız ile iletişime geçerek akıllı anahtarınızı kaybettiğinizi bildirmeniz gerekmektedir. Seri numaranıza bakılarak size yeni bir akıllı anahtar gönderilir ve eski kaybettiğiniz akıllı anahtarın chipi çalışmaz hale getirilir. Bu sayede kaybettiğiniz anahtar birinin eline geçtiğinde kapınızdan içeri girme ihtimali ortadan kalkmış olur.

Akıllı kapı kilidi evde kullanılabilir mi sorusuna evet dedikten sonra bu sorunun yanıtının neden evet olduğuna dair söylenebilecek bir başka şey de evinize siz uzaktayken, mesela siz iş yerinde uzun saatler geçirmek zorunda kaldığınızı son dakika patronunuzdan öğrendiğinizde, gelecek olan misafirlerinizi içeri almak için kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken kapınıza koyduğunuz şifreyi kapıdaki kişiye vermek olacaktır.

Welock; dünyanın en iyi teknolojilerini size ulaştırır. Yüksek güvenlik özelliklerine en uygun koşullarla ulaşıp, kaliteli bir yaşamı güvenli bir şekilde sürdürebilirsiniz.