Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan yeni karara göre; konut, otomotiv, beyaz eşya ve mobilyada geçerli olan ÖTV ve KDV indirimlerinin son geçerlilik ikinci defa uzatıldı. Normalde 31 Mart tarihinde son bulması beklenen indirimler, 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

Bu uygulamayı hatırlatmak gerekirse, geçtiğimiz yılın sonlarında uygulamasına başlandı ve de vergisiz fiyatı 70 bin TL’yi geçmeyen otomobillerde ÖTV oranı %45’ten %30’a, yine vergisiz fiyatı 70 bin TL ile 120 bin TL arasında olan otomobillerde ise ÖTV oranı %50’den %35’e çekilmişti. Bu indirimler, motor hacmi 1.600 cc’nin üzerindeki otomobilleri kapsamadı ve onlardaki ÖTV oranı %60 olarak kaldı. Bunlara ek olarak ticari araçlarda KDV oranı da %18’den %1’e çekilmişti.

Otomotiv sektörünün dışında da bu indirimler, beyaz eşyada ÖTV’nin sıfırlanması ve mobilyada KDV’nin %18’den %8’e düşmesi şeklinde olmuştu. Son olarak tapu harçlarındaki indirimin de yıl sonuna kadar devam edeceği de açıklandı. Bu indirim kapsamında da tapu harçları %4’ten %3’e indirilmiş, bir de konut alımında KDV de %18’den %8’e indirilmişti.