3 bölge için ayrı ayrı kredi destek tutarları belirlendi ve oranları da netleşti. İstanbul 1. Bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlenirken 1.Bölge olan İstanbul'da en çok 5 milyon TL, 2. Bölge için en çok 3 milyon TL, 3. Bölge için en çok 2 milyon TL finansman sağlanacak. İşte yeni evim ucuz konut hamlesinin tüm detayları

0,69'DAN BAŞLAYAN KREDİ İMKANI

Bakan Kurum, ilk etapta 100 bin ailenin birkaç ay içinde ev sahibi olacağını belirterek, "Kampanya sürecinde fiyatların sabit kalmasını sağlayarak orta gelirli vatandaşımızı koruyacağız. 0,69'dan başlayan oranlarla konut kredilerindeki 10 yıl vade uygulamasını 5 yıl artırarak 15 yıla çıkarıyoruz. Taksitler hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek, hatta birçok taksitte yüzde 25-30'lar seviyesine düşecek. Yüklenici firmalarımız, satacakları konutların bedelinin yüzde 5'i kadar vatandaşımıza destek sağlayacak" bilgisini paylaştı.

TÜM EVLER SIFIR OLACAK

Sürecin nasıl işleyeceğini özetleyen Kurum, "Öncelikle, yüklenici firmalarımız belirleyeceğimiz kriterlere uygun yapılan konut projeleriyle birlikte bu kampanyamıza dâhil olacaklar. Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar. Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak. Vatandaşımız 81 ilde bitmiş konutlardan alabilecek, ikinci el konutlar kampanyaya dâhil edilmeyecek. Belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlardan faydalanabilecek. Bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden istifade edebilecek. 16 Ocak itibariyle kuracağımız web sitesinde kampanyamıza dair tüm gelişmeler yer alacak" dedi.