Madencilik yöntemine alternatif olarak kullanılan kripto para borsası sanal paralarla alım satım işlemini gerçekleştirmeyi sağlayan platformlardır. Kripto paralarına olan ilginin günden güne artması sebebiyle bu platformlar da daha fazla kullanılır hale gelmiştir. Sayıca fazla olması sebebiyle işlem yapmadan önce en güvenilir olan borsayı tercih etmeniz gerekir. Kripto para al sat yapma niyetindeyseniz mutlaka günlük işlem hacmi yüksek olan borsalara öncelik vermelisiniz. Coin seçeneğinin fazla olması ve bunların aktif olarak kullanılması yapacağınız takasları daha avantajlı hale getirecektir.

İşlemlerinizi daha güvenli ve pratik hale getirmek adına kullanacağınız borsanın güvenlik sertifikasına ve gerekli yetkilerle, izinlere sahip olup olmadığına bakmalısınız. Tercih edeceğiniz platformlarda reel paralar ile sanal paralar yer değiştireceğinden çalışma sistemlerini, güvenlik önlemlerini ve benzeri detayları öğrenmeniz her zaman faydalı olacaktır. Aksi halde bazı borsalara yaşanan nakit çekememe, işlem yapamama, destek için yetkili kişiye ulaşamama gibi olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Kripto Para Borsaları Nasıl Seçilir?

Genellikle kullanıcılar en iyi kripto para borsası hangisi sorusuna yanıt arayışına girerler. Bununla ilgili her zaman farklı görüşler mevcuttur. Önemli olan nokta seçim aşamasında doğru ölçütleri belirleyerek ona göre karar vermektir. Tamamen güvenli bir borsa bulmak zor olacağından karar verirken şeffaflık, yasalar, likidite gibi kıstaslara öncelik verebilirsiniz.

Eğer seçeceğiniz sanal para borsası içerisinde bir sirkülasyon yoksa yani alım satım yapılmıyorsa veya yapılması çok uzun sürüyorsa bu tür borsalardan uzak durmanız önerilir. Aynı zamanda borsanın yasalara uygun şekilde hareket etmesi de önem taşır. Borsanın güvenilir olur olmadığını anlamak için kullanıcılarla soğuk cüzdan bilgilerinin paylaşılma durumunu da sorgulayabilirsiniz. Gireceğiniz borsanın kurucusunu, CEO’sunu ve buna benzer bilgilerini öğrenmeniz karşılaşacağınız risklerin daha az olmasını sağlayacaktır. Bu sayede kripto para al sat işlemlerinizi daha güvenli şekilde yapabilirsiniz.

Kripto Para Borsaları Nasıl Çalışır?

İşleyiş sürecine baktığınızda kripto para borsası çalışma sistemi geleneksel borsa sistemi ile benzerlik gösterir. Burada işlem yapabilmek için öncelikle hesap oluşturmak ve ardından hesaba para atmak gerekir. Bu işlem için Bitlo’yu tercih ettiğinizde Türk lirası ile kolayca işlem yapabilirsiniz. Borsada hesap açarak kimlik bilgilerinizi girdikten sonra TL transferinizi gerçekleştirebilirsiniz. Gönderdiğiniz nakit ortalama 20 dakika içerisinde hesapta olacaktır. Bakiyenizde yeterli nakit olduktan sonra kripto para al sat işlemi yapabilirsiniz. İşlem yapmadan önce güncel kripto para fiyatları ile ilgili bilgi sahibi olmanızda yarar vardır. Bu sayede işlemlerinizi daha kazançlı hale getirebilirsiniz.