Son dönemler içerisinde konut kredisi faiz oranlarında görülen uygun rakamlar konut kredisi kullanılarak ev almak noktasında büyük oranda bir artış sağlarken halen ev sahibi olmayan kişilerin aklında ise konut kredisi ile ev almak mı yoksa kirada oturmak mı daha avantajlı şeklinde sorular bulunmaktadır.

Tüm Detaylar İçin >> https://emlaktahaber.com/konut-kredisi-mi-yoksa-kirada-oturmak-mi-daha-avantajli/7073

Bu gibi sorulara cevap olması açısından Remax İkon Gayrimenkul Danışmanları tarafından bazı öneriler ve açıklamalar var.

Konut Kredisi ile Ev Almanın Avantajları

Konut kredisi kullanarak bir ev satın almak kirada oturma durumuna kıyasla daha mantıklı bir şeçim olacaktır. Tabi kullanılan konut kredisinin faiz oranlarının en düşük seviyede olması bu mantık seviyesinde en önemli etkendir. Son dönemler içerisinde görülüyor ki konut kredisi noktasında düşük faiz oranları ve uzun vade seçenekleri uygulaması konut kredisi ile ev almak konusunu avantajlı bir konuma taşıdır.

Konut Kredisi ile Ev Almak mı Yoksa Kirada Oturmak mı?

Konut kredisi ile ev almak ile kirada oturmak konusu arasında kararsız kalan kişilere yönelik olarak Remax İkon Gayrimenkul Danışmanları konut kredisi ile ev satın almanın daha avantajlı bir seçenek olduğu yönünde yorumlar var. Konut kredisi kullanımı durumu neticesinde geri ödeme noktasındaki taksit tutarlarının neredeyse günümüz kira bedelleri ile aynı seviyede olması konut kredisi ile ev sahibi olma konusunun avantajını daha da destekler bir hale geliyor. Kirada oturma süreci sizlere sadece üst kullanım hakkı sağlayacaktır.

Konutlar Ne Kadar Sürede Kendini Amorti Eder?

Konut kredisi kullanmak yönünde düşüncesi olan kişilerin aklına takılan bir diğer konu ise kullanılan konut kredisi neticesinde sahip olunan evin kendisini ne kadar bir süre içerisinde amorti edeceğidir. Konut kredisi ile satın alınan evin kendisini amorti etme süresinin, konutun bulunduğu bölgeye bağlı olarak değişeceğini söyleyebiliriz. Mülkiyetin satış bedeli ile kira geliri orantısı ile konutun kendisini ne kadar sürede amorti edeceğini hesaplayabilirsiniz. Daha nezih semtlerde yer alan dairelerin kendini amorti etme süresi kısa bir zamanı kapsayabilir.

Kaynak: Emlak Haberleri

Buna da Bakabilirsiniz >> https://emlaktahaber.com/yeni-torba-yasada-neler-var-iste-torba-yasa-kanunlari/7462